Produse din județul Timiș ar putea ajunge pe piața din Asia Centrală....

Produse din județul Timiș ar putea ajunge pe piața din Asia Centrală. Ce se caută în Kazahstan

0
DISTRIBUIȚI

ambasador kazahstan

Produse realizate în Timiș ar putea ajunge chiar și pe piața din Asia Centrală, în Kazahstan. Cel puțin asta speră unele firme din județ. Astăzi, ambasadorul Republicii Kazahstan în România s-a aflat la Timișoara, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, pentru a discuta cu reprezentanți ai firmelor din județ interesați de a dezvolta relații de afaceri cu omologi din această țară, dar și de a explica conceptul de „Drum al mătăsii”.

„Sper că vom găsi parteneri în companiile din județul Timiș. Mi-ar plăcea să găsim și în Kazahstan un oraș înfrățit cu Timișoara, cred că asta ar putea să sprijine contacte mai intense.


CCIAT este interesată să găsească parteneri din afara spațiului comunitar și sper că Timișoara și județul Timiș să fie locomotiva dezvoltării relațiilor României cu Kazahstan”, a precizat Daulet Batrașev, ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

Florica Chiriță, directorul CCIA Timiș, a ținut să precizeze, la finalul discuțiilor, că sunt firme din județul nostru interesate să pătrundă cu produsele lor pe piețe din afara Uniunii Europene. Tocmai de aceea, în acest an va fi demarat și un program inedit adresat firmelor. „Astăzi am aflat că produse fabricate în județul Timiș sunt căutate în Kazahstan, mă refer la produse lactate, chimice sau electromecanice. Suntem mulțumiți de această vizită. Anul viitor vom fi prezenți la o expoziție internațională în Kazahstan pe energia viitorului”, a declarat Florica Chiriță.

În ceea ce privește „Drumul Mătăsii”, despre care ambasadorul Republicii Kazahstan în România le-a vorbit oamenilor de afaceri, acesta este un proiect care are rolul de a facilita relațiile comerciale dintre Europa și Asia, prin îmbunătățirea legăturilor politice și economice, dezvoltarea infrastructurii de transport și reducerea barierelor din calea comerțului și a investițiilor. România ar urma să fie una dintre ţările prin care va trece Drumul Mătăsii, conform celor mai recente planuri ale iniţiatorului acestui proiect, Guvernul chinez.

Potrivit statisticilor, Kazahstan este cel mai important partener al României din Asia Centrală. 22 de companii cu capital kazah sunt înregistrate în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.