12 kilograme de cocaină, capturate în urma unei operațiuni a DIICOT Timișoara....

12 kilograme de cocaină, capturate în urma unei operațiuni a DIICOT Timișoara. Vezi ruta complicată a drogurilor UPDATE Decizia Tribunalului Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

c3

12 kilograme de cocaină au fost capturate în urma unei operațiuni a DIICOT Timișoara, în această dimineață fiind reținut cetățeanul spaniol care a coordonat afacerea. Drogurile au fost trimise din Columbia cu o firmă internațională de curierat, declarându-se că în colet este vopsea de păr. Destinatara coletului era mama unei românce care stă în Spania. Când pachetul a ajuns pe aeroportul din Timișoara, în baza analizelor de risc, au fost trimise probe la laborator din „vopseaua de păr”. Testele au stabilit că este cocaină pură.

Anchetatorii au stabilit că destinatara coletului habar nu avea de conţinut şi că apropiaţii acesteia care erau în Spania se interesau dacă a ajuns coletul în regulă. Drogurile urmau să fie duse din România în Spania. Ultimul ridicat a fost cetăţeanul spaniol care a fost prins, ieri după amiază, la Brăila. În timpul audierilor, acesta a susţinut că nu ştie nimic de droguri şi a venit în România să-şi viziteze un prieten.


A fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE Tribunalul Timiș a decis arestarea cetățeanului spaniol pentru 30 de zile, iar acesta poate contesta această decizie la Curtea de Apel Timișoara. În timpul audierilor acesta nu a recunoscut nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.