ABSURD În prag de campanie electorală, primarul Nicolae Robu anunţă noi zile...

ABSURD În prag de campanie electorală, primarul Nicolae Robu anunţă noi zile de sărbătoare pentru pensionari, tineri şi cei ajunşi la majorat: „Pot participa şi sub 18 ani, că nu vor fi lucruri aşa cum sunt unele filme cu bulină peste 18 ani”

0
DISTRIBUIȚI

robu cu bere strada orion

În prag de campanie electorală, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunță trei noi sărbători pe care administrația locală vrea să le impună din acest an. Edilul a declarat astăzi că „am decis să înfiinţăm nişte evenimente speciale în Timişoara și anume: ziua pensionarilor timişoreni, ziua tinerilor timişoreni şi ziua majoratului în Timişoara. Considerăm că pensionarii Timişoarei merită recunoştinţa noastră, a celor activi, pentru contribuţia pe care în lungul vieţii lor şi-au adus-o la mersul spre înainte al societăţii, unii în condiţii mai grele, alţii mai uşoare, după cum le-a fost şansa, dar cu toţii sunt la o vârstă la care merită să nu uităm de ei, ci dimpotrivă să le arătăm preţuirea. (…) Vrem să avem o zi în care în cartiere să se întâmple evenimente cultural-artistice dedicate lor, la care desigur pot să asiste și nepensionarii. Nu vrem să venim cu cheltuieli suplimentare pentru așa ceva. Cu resursele noastre proprii, asta însemnă cu artiștii pe care îi avem la Casa de Cultură a Municipliului, la Casa Studenților, la Facultatea de Muzică, la Liceul de Muzică Ion Vidu, la Filarmonica Banatul vom putea să capacităm și teatrele pe care le avem cu astfel de resurse vrem să mergem în cartiere să le oferim pensionarilor momente de împărtățire a resurselor de cultură pe care le avem”.


Legat de datele noilor sărbători, care coincid şi cu mari sărbători creştineşti precum Sfinţii Constantin şi Elena, primarul a explicat că nu a consultat calendarul religios, ci doar agenda de evenimente a Primăriei Timișoara.

Primarul Robu ignoră cu desăvârșire faptul că exista deja Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice care este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie sau Ziua Internațională a Tineretului, care se aniversează pe 12 august și ține neapărat ca în perioada de precampanie și în plină campanie electorală să inventeze noi motive de sărbătoare. „Ziua pensionarilor va fi 21 mai, ziua tinerilor timișoreni va fi în 23 aprilie. Prin tineri înțelegem un cetățean cu vârsta până la 34 de ani, dar nimeni nu face vreun control la buletin. (…) Pot participa şi sub 18 ani, că nu vor fi lucruri aşa cum sunt unele filme cu bulină peste 18 ani. Se vor întâmpla lucruri la care pot participa fără nicio problemă şi copii sau adolescenţi. Ziua majoratului în Timişoara va avea loc în 7 mai. Toți tinerii care au împlinit sau vor împlini pe parcursul anului 2016 vârsta de 18 ani. Nu vom aloca niciun ban pentru niciuna din aceste acțiuni. Totul se va desfășura în cadrul alocărilor agendei pe care am avut-o planificată oricum pentru acest an. Începând de anul acesta vrem să fie o tradiție în Timișoara. Toate cele trei zile le-am propus eu”, a adăugat Robu. Merită amintit și că evenimentele culturale din Agenda Culturală sunt finanțate de la bugetul local cu 12 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.