ALDE Timiș, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre candidatul la Primăria Timişoara. Ce...

ALDE Timiș, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre candidatul la Primăria Timişoara. Ce condiție trebuie să îndeplinească Adrian Orza

1
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL05_resize orza

Decizie importantă anunţată astăzi de copreşedintele ALDE Timiş, senatorul Petru Ehegartner, cu privire la candidatul formaţiunii la funcţia de primar al Municipiului Timişoara în cursa de la alegerile locale din vara acestui an. Aşa cum se ştie, consilierul local independent Adrian Orza, fost membru PNŢCD, ar putea fi favoritul în cursa ALDE, însă nu fără condiţii. În urmă cu câteva luni Orza a purtat o serie de negocieri cu PNL Timiş pentru a fi susţinut ca şi candidat pentru Primăria Şag, refuzând însă să devină membru PNL, motiv pentru care negocierile au şi eşuat. Acum, ALDE Timiş se află în plin sondaj pentru stabilirea candidatului pentru Primăria Timişoara.
„Eu cred că pentru domnul Orza contează foarte mult stabilitatea şi este unul din oamenii politici care nu are veleităţi de a merge dintr-un partid în altul pentru oportunităţi şi dacă nu a făcut acest lucru până acum, cred că e greu să îl mai facă.


A fost un om consecvent unui partid, consecvent unor principii şi nu cred că are disponibilitate să meargă oriunde. (…) Noi vom avea candidat ALDE la Primăria Timişoara. Dacă va fi candidat, va fi membru ALDE, dacă va vrea să fie candidat independent, nu va avea susţinerea ALDE”, a spus Ehegartner. Conform lui Ehegartner, Orza nu ar fi intrat în astfel de negocieri dacă nu ar fi dorit să devină membru al formațiunii pe care ar putea să o reprezinte la alegeri.

Despre pregătirile la nivel județean, Ehegartner susține că ALDE are deja candidați pentru circa 50 de primăriile din județ. „Sunt foarte mulți oameni care vor nominalizare pe liste, trebuie să vă spun că selecția se va face în urma unei jurizări care va ține cont de cel puțin cinci criterii. Munca pe care au făcut-o va fi un criteriu esențial, la noi e simplu de evaluat pentru că e un partid relativ nou. Va fi un criteriu important acest lucru și nu numai acesta. Trebuie să ținem cont și de backgroundul fiecăruia, de CV. Sunt calități care trebuie măsurate și nu pot fi măsurate prin ceva universal. Cu ce să măsori cât valorează aportul CV-ului și cât valorează munca depusă de un om în partid. Revenind la candidatura pentru Primăria Timişoara conform şefului ALDE Timiş, candidatul ar putea fi anunţat săptămâna viitoare”. Adrian Orza nu a dorit să confirme sau să infirme intrarea sa în ALDE şi a declarat că „o să anunţ şi eu când şi dacă o să candidez şi dacă nu, ce o să fac”.

1 COMENTARIU

  1. Aceleasi mecle , aceiasi hoti , aceiasi betivani ….. sincer astia numai au bunul simt sa se mai retraga ! astea sunt produsele originale-i democratii iliescene ; pnl , psd , alde , mp , udmr …. toti o apa si un pamant !m-i , s-ar parea corect ca toate aceste ,,mizerii” care sunt direct raspunzatori de halul in care arata , orasul , tara si romanii sa-si aibe candidaturile acolo unde si-au amenajat cu mult sarg intr-a atatia ani locul – PUSCARIA !
    Sunt un om simplu , dar constiinta mea imi spune sa nu ma injosesc atat de mult a mai vota si indeosebi aceste specimene .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.