Aleşii locali au decis: Timişoara are un nou regulament pentru spaţii de...

Aleşii locali au decis: Timişoara are un nou regulament pentru spaţii de joacă. Vezi ce prevederi aberante au fost scoase şi care au rămas

1
DISTRIBUIȚI

consiliul local timisoara sedinta 1 martie 2016 (4)

Discuţii de zeci de minute în plenul Consiliului Local Timişoara, unde aleşii locali au primit pe masă o nouă versiune, teoretic fără prevederi aberante, a Regulamentului pentru spaţii de joacă.

Dacă prin forma inițială a regulamentului copiilor le este interzis că ţipe sau părinţii nu au voie să vină cu afrodisiace pe terenul de joacă, prin noul act supus azi la vot în CLT accesul copiilor cu greutate mai mare de 54 de kg este interzis în perimetrul terenului de joacă. Mai mult, copiii nu au voie să intre în spaţiile de joacă fără a fi însoţiţi de părinţi, asta cu toate că vârsta maximă până la care pot avea acces în spaţiile de joacă este de 14 ani. Consilierul local al PNL Timiş Simion Moşiu a atenţionat că „sunt o grămadă de interdicţii la care copiii nu au ce să facă. Poate sunt eu prost informat dacă fiecare punct de joacă are un cântar la intrare sau un punct roşu care să avertizeze ce greutate au copiii.


(…) Pentru sănătatea și siguranța utilzatorilor este interzisă intrarea în raza de acțiune a echipamentelor care sunt în mișcare? Atunci orice părinte care își leagănă copilul este pasibil de amendă”.

Mai mult, liberalul a criticat și alte prevederi, precum obigația ca până și copiii de 14 ani să fie însoțiți de părinți la joacă sau interdicția de a intra în spațiul de joacă sub influența băuturilor alcoolice, dat fiind faptul că din proiect se înțelegea că în vecinătatea terenului de joacă se pot consuma băuturi alcoolice.

Primarul Nicolae Robu a admis că „suntem în fața unor erori de abordare și de data aceasta și lucruri care ar fi trebuit să fie niște recomandări sunt cuprinse în regulament. Acesta trebuie să aibă prevederi foarte stricte care ar trebui să fie respectate și lucruri verificabile. Cine apucă să cântărească copiii să vadă câte kilograme au? Trebuie scoase aceste prevederi și cred că e de ajuns să se rămână doar cu recomandările din partea producătorilor de echipamente de joacă”.

În final, regulamentul a fost votat fără recomandări, doar cu obligații. La capitolul de sancțiuni s-au eliminat amenzile de 500 de lei pentru copiii care cântăresc mai mult de 54 de kg sau depășesc 14 ani. Însă amenda de până la 2.000 de lei pentru vandalizarea florilor a rămas.

1 COMENTARIU

  1. oare de ce politicienii romani plagiaza la tezele de doctorat dar la legi unde ar avea voie sa copieze legislatia din tarile cu apa calda nu o fac?

    legea cu greutatea este discriminatorie, sa explice consilierii unui bondoc de ce nu are voie sa se joace alaturi de ceilalti copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.