Amenzi de 6.000 lei pentru DISCRIMINARE aplicate Inspectoratului Școlar Timiș și Liceului...

Amenzi de 6.000 lei pentru DISCRIMINARE aplicate Inspectoratului Școlar Timiș și Liceului Pedagogic din Timișoara, în urma criteriilor impuse la înscrierea în clasa zero. Ce spune CNCD

3
DISTRIBUIȚI

liceu pedagogic timisoara06_resize

Vești proaste pentru Inspectoratul Școlar Timiș și pentru Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, care s-au ales cu o amendă totală de 6.000 lei. Decizia a fost luată, astăzi, de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a ajuns la concluzia că unele criterii de selecție pentru admiterea în clasa pregătitoare sunt discriminatorii. Astfel, ISJ Timiș trebuie să plătească o amendă de 4.000 lei, iar Liceul Pedagogic una de 2.000 lei.

Vă reamintim că unitatea de învățământ a rămas în acest an fără circumscripție școlară, motiv pentru care înscrierile în clasa zero s-au făcut pe baza unor criterii specifice. Prin urmare, au fost admiși micuții care au părinți sau bunici angajați sau foști angajați ai școlii, părinți sau bunici care sunt sau au fost cadre didactice, cei care au frați care urmează cursurile școlii sau au absolvit Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, precum și cei care au părinți sau bunici care au absolvit unitatea de învățământ.

„Criteriile de selecție pentru clasa pregătitoare aplicate de Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timișoara reprezintă discriminare, conform art.


2 alin. 1 și art. 11 alin. 1 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Totodată, avizarea favorabilă a acestor criterii de către Inspectoratul Școlar al județului Timiș intră sub incidența art. 2 alin. 4 al Ordonanței. S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 4.000 lei inspectoratului, și 2.000 lei liceului, conform prevederilor art. 26 alin.1, din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, transmite prin intermediul unui comunicat de presă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

3 COMENTARII

 1. Sper ca ISJ Timis nu plateste amenda din bugetul statului…..sa fie imputata suma celor care au gresit din ISJ. Liceul nu are jurist, ISJ-ul are, nu cumva ISJ-ul trebuia sa semnaleze posibile nereguli si sa le corecteze inainte sa apara amenda? Ce a facut d-na insp. general Danielescu in acest sens, ce a pazit juristul ISJ? Cereti public sa mentioneze sursa de finantare pentru plata amenzii.

 2. Intram si noi in era cretinismului in masa…
  Daca si asta e discriminare…atunci sa nu mai facem legi si nici reguli.Pentru ca toate pot fi considerate discriminari.

 3. De ce-i discriminare?!

  Ca n-au acces la o scoala cu traditie din Banat puradeii de olteni recent descalecati din MH sau GJ ?!

  Inapoi peste munti cu voi, putorilor!!

  Granita la Orsova si-am rezolvat problema asa-zisei discriminari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.