ANL reia construcţia de locuinţe la Timişoara. Câte blocuri şi case se...

ANL reia construcţia de locuinţe la Timişoara. Câte blocuri şi case se vor construi în urbea de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

anl

Veşti bune pentru tinerii din Timişoara. În doar câţiva ani de zile, aceştia ar putea să îşi cumpere din nou locuinţe construite de ANL. Anunţul a fost făcut de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a declarat, astăzi, că „am purtat o discuţie la Bucureşti cu conducerea ANL privind reluarea construcţiei de locuinţe pe programul ANL în Timişoara. Am stabilit câteva detalii care să facă posibilă lansarea efectivă, pratică, a unor noi proiecte de construcţie de locuinţe şi vin cu următoarele lucruri foarte concrete.


În zona Ion Ionescu de la Brad vom avea o anumită etapizare a lucrărilor şi am prevăzut să se construiască două blocuri cu 30 de unităţi locative pentru tineri. Blocurile în zonă sunt pe formatul S + P+ 6 E. Cele 60 de apartamente care vor fi în aceste blocuri vor fi dedicate tinerilor pe regimul după care s-a mers şi până acum. Un bloc tot de acelaşi format, cu 30 de locuinţe, va fi dedicat medicilor şi un alt bloc tot cu 30 de locuinţe va fi dedicat profesorilor”.

Edilul a precizat că în prezent Primăria Timişoara semnează protocoale de colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Timiş. Robu a mai spus şi că doreşte ca în Timişoara tinerii să fie sprijiniţi prin construcţia de locuinţe ANL care să fie puse la dispoziţia lor la preţuri de achiziţie mici şi nu să amenajeze locuinţe sociale, pentru a creşte numărul persoanelor fără venituri care se strâng în capitala Banatului.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, edilul a mai anunţat şi că „am stabilit să identificăm teren unde să se construiască pentru tineri case tot prin ANL. ANL este dispus dacă noi punem la dispoziţie teren corespunzător să construiască 50 de case cu un teren aferent de 300 de metri pătraţi. Prin urmare, vor fi case foarte intersante, 300 de mp de teren nu este foarte mult, dar nu este nici foarte puţin. Cred că pentru un tânăr este foarte interesant să aibă o casă în aceşti parametri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.