Anunț în premieră la PRESSALERT LIVE: Adrian Orza, candidat independent pentru funcția...

Anunț în premieră la PRESSALERT LIVE: Adrian Orza, candidat independent pentru funcția de primar al Timișoarei VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

adrian orza

Invitat la PRESSALERT LIVE, consilierul local Adrian Orza a anunțat în premieră că va candida la alegerile locale pentru Primăria Timișoara. Mai mult, acesta a hotărât să o facă în calitate de independent, deși a fost curtat de numeroase formațiuni politice, inclusiv ALDE.

Adrian Orza nu confirmase până acum, oficial, că va candida pentru funcția ocupată din 2012 de Nicolae Robu. Întrebat dacă e hotărât să fie pe buletinele de vot, pentru că va insista asupra acestu lucru, fostul viceprimar a oferit răspunsul clar așteptat. „Pentru că ați spus că o să insistați până la un răspuns clar și ferm, am să vă spun că da. Și mai un lucru, ca să lămuresc. Imediat după 2012 am fost curtat de toate partidele. Mi s-a oferit peședinția organziației… Nu o spun ca să mă laud, probabil pentru experiență. M-ați prezentat ca și consilier local independent, nu am intrat în niciun partid. Dar, recunosc, am discutat cu partidele și mai fac un anunț după ce explic, am sesizat o mare așteptare în crearea unei alternative la actuala administrație. Toate administrațiile au nevoie de alternative, fie că se numește Ciuhandu, Robu… Aceste alternative au nevoie de optimizări sau nu. Discuțiile au fost în sensul acesta. Voi candida independent și îmi doresc să existe o ușă și fereastă deschisă către toate forțele și energiile locale, fie că e vorba de ONG-uri, grupuri profesionale, cetățeni neimplicați politic, fie și cetățeni implicați politic cu statut de membru.


Un om care vrea să reprezinte o comunitate trebuie să-i reprezinte pe toți. Nu doar un segment. Și poate acesta e avantajul unui om care merge să candideze independent, că poate să-i pună la masă pe toți. Nu să aibă îngrădiri legate de o politică de partid care se face la nivel național”, a declarat Adrian Orza în exclusivitate la PRESSALERT LIVE.

„Au fost discuții cu multe forțe politice, dar discuțiile cu persoane, oameni, m-au făcut să mă răzgândesc. Am vrut să fac un pas în lateral în implicarea acestui gen de activism… Să-i spunem politico-civic. Mi-au spus oameni că fac o mare greșeală, că există o mare așteptare legat de persoana mea. Mi-am spus că trebuie să fim atunci bărbați până la capăt, fără să mă gândesc la nu știu ce calcul. Cred că prin decizia asta am tranșat lucrurile și că nu mă interesează nicio funcție obținută indirect printr-o funcție. Candidez și basta, o fac și ca și consilier local independent… Așa am candidat întotdeauna”, a mai spus Adrian Orza.

Legat de semnăturile care trebuie strânse pentru candidatura independentă consilierul local a precizat: „Am început să le strâng când m-am semidecis să intru în acest proiect. Nu cred că va fi o problemă să le strâng. Mă preocupă mai mult semnalul pe care vreau să-l dau”.

„Până când voi depune candidatura și vor fi pe listă putem folosi termenul de candidat posibil… Vreau să se înțeleagă că mesajul cu care vin e unul al dialogolul, al normalității și al consultării publice, nu sunt doar vorbe. Sunt practică în cei 12 ani de zile, nu vorbe. Consiliile de cartier au fost create cu mult efort și din partea mea, dacă nu stai să asculți oamenii, nu înțelegi ce societate e asta, e o chestiune de suflet”, a adăugat Orza.

Viitorul candidat are deja și o echipă pentru misiunea sa. „Eu mă adresez și oamenilor din PNL, PSD, cunosc mulți oameni de o mare calitate în toate partidele, nu am judecat după sigle… Nu vreau să mă lupt cu ele. Am o echipă de sprijin și simt că crește în fiecare zi. Vin oameni care nu dau like, vin și spun că vor să fie voluntari”, a conchis Adrian Orza.

1 COMENTARIU

  1. Las-o mai usor domnule Orza ca atunci cind erai viceprimar ai sustinut cu ambele maini ideea promovata de dl Robu de a-l cadorisi pe Iancu cu milioane de euro
    Acum pozezi in onest dar atunci prin votul dumitale ai adus orasului impreuna cu ceilalti consilieri o paguba de zeci de milioane de euro.
    Singura diferenta intre fraudele din mandatul lui Ciuhandu si al dumitale si fraudele din vremea lui Robu este beneficiarul fraudelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.