Aproximativ 100 de pensionari și profesori au protestat în fața Prefecturii Timiș....

Aproximativ 100 de pensionari și profesori au protestat în fața Prefecturii Timiș. De ce au strigat „Jos Guvernul” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

protest pensionari

„După 40 de ani de muncă” – ne spune cu vocea tremurând și izbucnește în plâns un bărbat, în timp ce ne arată un cupon de pensie pe care scrie 446 de lei. Alături de aproximativ 100 de pensionari, profesori, dar și reprezentanți ai sindicatului din Spitalul de Boli Infecțioase de la Pădurea Verde, timișoreanul a participat, în această dimineață, la un protest organizat în fața Prefecturii Timiș. Manifestanții au venit înarmați cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Nu tăiați pensiile”, „Jos Guvernul”, „Vrem salarii decente”, „Stop politicii criminale”, „Nu sacrificați pensionarii” sau „Nu vă votăm”, nemulțumiți fiind de salarizarea din sistemul bugetar, dar și de pensiile foarte mici.

Protestul a durat aproximativ o oră, între 10.00 și 11.00, perioadă în care cei prezenți în fața instituției au rostit discursuri și au strigat „Rușine”, „Hoții”, Jos Guvernul Cioloș” sau „Unitate”. „Protestăm din cauza batjocurii la care suntem supuși de acest guvern așa zis tehnocrat, care nu face nimic altceva decât să îndeplinească poruncile venite de la Bruxelles și este total împotriva intereselor acestei țări. S-a tot vorbit de o lege a salarizării, ea nu există, avem deficiențe foarte mari în sistemul de învățământ, în sistemul de sănătate. De altfel, întreaga societate românească este supusă unei batjocuri inadmisibile de acest guvern”, a spus revoltat Virgil Popescu, președintele Sindicatului „Spiru Haret” Timiș.

cupon pensie

De aceeași părere este și Silvia Petre, președintele Ligii Pensionarilor Timiș, care le-a spus manifestanților că Ponta le-ar fi asigurat o „pensie decentă”.


„Pensionarii doresc 45% din salariul mediu brut pentru pensie, asta e o dorință. Nu cedăm și nu dorim altceva, ne dorim o pensie decentă, cred că Guvernul Ponta, dacă rămânea, ne asigura această pensie. Acest guvern tehnocrat, dacă știe că nu poate, să plece, așa cum cere mulțumirea. Nu sunt în stare, să ne lase în pace. Așa cum pe timpul lui Tăriceanu s-a putut, așa să se întâmple și acum”, a conchis Silvia Petre.

Manifestanții au redactat și o scrisoare pe care au lăsat-o la Prefectura Timiș pentru a fi trimisă Guvernului. În cazul în care doleanțele nu le vor fi îndeplinite, pensionarii și profesorii amenință că vor continua acțiunile de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.