Bănățenii sunt invitați să cumpere primele benzi desenate care promoveză tradițiile și...

Bănățenii sunt invitați să cumpere primele benzi desenate care promoveză tradițiile și frumuseșile sălbatice din România

0
DISTRIBUIȚI

Dincolo De Orizont_banda desenata-10

Bănățenii sunt invitați să cumpere primele benzi desenate care promoveză tradițiile și frumuseșile sălbatice din România. Este vorba de seria Dincolo de orizont, realizată de WWF România. Dacă în primul număr, Luca, protagonistul poveștii, are parte de peripeții printre Colinele Transilvaniei, în cel de-al doilea număr, acesta vine în banat. Mai exact, în Caraș Severin, la Măgura Zimbrilor, printre gugulani.

”Colecția de benzi desenate „Dincolo de orizont” e o fereastră spre o lume de basm, dar totuși reală, cu peisaje arhaice și oameni ai locului care se îndeletnicesc în meserii frumoase, pline de har. În primul număr, Luca pornește într-o călătorie inedită prin Colinele Transilvaniei ce-l va purta din satul Cornățel, prin Hosman, printre stejarii seculari de la Breite, prin Sighișoara, și tocmai până în Saschiz. Luca străbate peisaje vălurite și pline de flori, cu ajutorul unor căruțe și măgăruși, stă de vorbă cu localnici, observă păsări cu un biolog vestit, restaurează case, tunde oi și își încearcă mâna la olărit.


În căutarea liniei orizontului, cei mici au ocazia sa fie mai aproape de lumea noastră științifică și fantastică, iar celor mari li se va face poftă să călătorească și să descopere unul dintre cele mai frumoase trasee multiculturale din România. Fiecare număr din colecție vine cu o hartă a traseului eroilor noștri, un itinerariu ecoturistic care încântă toate simțurile”, arată cei de la WWF.

”M-am simţit ca într-un basm, ne spune Alexandru Ciubotariu, artistul BD care a ilustrat Dincolo de Orizont. Am încercat, la rândul meu, să transmit acest colţ de rai prin cărţulia noastră. Cred că m-am apropiat, dar realitatea locurilor întrece mult efortul meu. Nu cred că am un loc preferat, întregul zonei făcând-o specială şi sunt convins nu numai că oamenii vor rezona cu ceea ce se petrece în carte, dar vor fi copleşiţi de realitatea locurilor. Cel mai important e că vorbim și cu un public tânăr şi foarte tânăr care este până la urmă speranţa noastră de mai bin”e.

Fondurile strânse din vânzările primului număr vor finanța continuarea seriei, pentru ca iubitorii de natură de toate vârstele să se aventureze și în alte zone din România, împreună cu Luca. Primul volum a fost publicat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, însă am gândit un mecanism care să auto-susțină următoarele numere – prin fiecare exemplar cumpărat de cititori se finanțează cel de-al doilea volum din colecție. Cartea se poate achiziționa online de aici : www.wwf.ro/dincolodeorizont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.