Primăria Timişoara, ordin de începere a lucrărilor la Spitalul de Copii abia...

Primăria Timişoara, ordin de începere a lucrărilor la Spitalul de Copii abia la cinci luni după semnarea contractului. Cum explică primarul Nicolae Robu şi ce soluţie se va găsi pentru greşelile de proiectare

0
DISTRIBUIȚI

santier spitalul de copii01_resize

Problema lucrărilor de la noua aripă a Spitalului de Copii din Timişoara rămâne încă fără soluţie, asta deşi primarul Nicolae Robu le-a cerut angajaţilor din primărie să tranşeze conflictul cu firma executantă.

După ce Prompt SA a emis un comunicat de presă prin care a atenţionat că a primit autorizaţie pentru lucrări destul de târziu şi că proiectul tehnic a fost plin de erori, iar cercetările arheologice au îngreunat şi ele lucrările, primarul Nicolae Robu a comentat că „nu vreau să intru în detalii, pentru că nu cunosc toate aspectele. Știu că au fost elemente imprevizibile acolo, într-adevăr. Nu ştiu cât a perturbat calendarul lucrărilor cercetarea arheologică. Ştiu că s-a descoperit un planşeu care era cumplit şi care a luat mult timp până a fost distrus. (…) Mai ştiu că au fost scăpări în proiecte, în toate proiectele sunt scăpări şi din păcate nu avem o legislaţie suficient de bună care să îi responsabilizeze pe proiectanţi.


Sunt convins că şi în Germania şi în Statele Unite şi oriunde apar în practică anumite lucruri care nu au fost avute în vedere de proiectanţi, dar ce se întâmplă în România este trecut dincolo de orice limită”.

Edilul şef a explicat că analizele făcute de experţi arată că anumite erori din proiect ţin de lucruri imprevizibile şi că în cauză se impune o nouă licitaţie, dat fiind faptul că lucrările care ar trebui făcute nu au tarife stabilite şi nu pot fi plătite din bani publici. Robu a mai precizat că au exista motive temeinice pentru care PMT a emis ordinul de începere a lucrărilor abia la cinci luni de la semnarea contractului. „Firma Prompt a lucrat excepţional şi s-a văzut cum s-a ridicat clădirea. De la un anumit moment am înţeles că a intrat în tot felul de dificultăţi, chiar în insolvenţă. Eu nu am mai fost la fel de mulţumit de prestaţia firmei şi nici astăzi nu mai sunt la fel de mulţumit cum am fost în prima parte. Mai departe, dacă se ajunge la litigii şi se va ajunge la lucruri ireconciliabile sigur că se va rezilia contractul, se va face o nouă licitaţie şi vom vedea cine va câştiga. Noi nu facem concesii nimănui, noi nu încălcăm legea pentru niciun scop, oricât ne interesează să terminăm cât mai repede acea clădire”, a mai explicat edilul.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.