BC Timișoara rămâne doar cu EMOȚIILE: ”Leii din Banat” au pierdut un...

BC Timișoara rămâne doar cu EMOȚIILE: ”Leii din Banat” au pierdut un duel strâns cu Dinamo și vor lupta numai pentru evitarea retrogradării

0
DISTRIBUIȚI

bc timisoara dinamo (1)

BC SCM Timișoara a cedat pe terenul lui Dinamo București în această seară și a pierdut totodată oportunitatea de a mai atinge play-off-ul. ”Leii” au avut parte de un nou final palpitant cu deznodământ defavorabil, scor 77-80, după ce în precedentele întâlniri alb-roșii s-au înclinat în fața lor. Mai mult, elevii lui Nenad Mandic au în continuare emoții pentru păstrarea locului în primul eșalon.

Intermediara din play out nu a început cu vești grozave pentru ”leii” lui Mandic. Piteștiul reușind să învingă Galațiul, puncte prin care îi egalau temporar pe alb-violeți. BC Timișoara a fost cu Djapa, Warren, Jeremic, Dundjerski și Milencovici în formula de start. Bănățenii și-au acontat primul sfert la limită, scor 16-15, după ce au avut și nouă puncte avans. Lucrurile păreau să meargă bine în a doua pătrime, după ce trița lui Veselinov a dus echipa oaspete la 30-18. Dar a urmat o cădere, abruptă.


Dinamo revenind înainte de pauză și intrând totodată la cabine cu plus un punct: 41-40.

Sfertul 3 a reprezentat o nouă luptă. Babkauskas și-a dus echipa la +5, dar avantajul a fost irosit rapid de gazde. A fost rândul bănățenilor să revină prin Milencovici și Dundjerski. Pentru ca Djapa să stabilească scorul înaintea ultimelor zece minute: 61-60 pentru BCT. Ultima pătrime a început destul de bine pentru Jeremic și compania. Timișorenii au avut +3, dar dinamoviștii au ținut aproape prin Sutalo, care și-a readus echipa temporar în avantaj. Cu patru minute înainte de final Djapa reușește să-și distanțeze echipa la 75-70. Dar Sutalo replică cu încă trei puncte. Apoi Sulovic egalează și își duce echipa din nou la conducere (77-75). Mai era doar un minut de joc și ”leii” păreau din nou îngropați pe final de meci. Cu opt secunde rămas Djapa e faultat, dar are stăpânire de sine doar pentru 1 din 2 de la libere. Alb-roșii fac același lucru prin Orbeanu, la faza următoare. Șase secunde și mingea e la alb-violeți. Dundjerski e acum în fața panoului, îl copiază pe Djapa însă. Se face fault la Sutalo, patru secunde, dar acestuia nu-i mai tremură mâna și stabilește scorul final la 80-77. Șansă uriașă irosită, în încheiere, de elevii lui Nenad Mandic.

Marko Sutalo a fost și cel mai bun marcator al gazdelor, cu 19 puncte. De partea cealaltă, Dundjerski – 26 puncte, a fost și coșgheterul partidei. Pentru BCT mai punctând: Jeremic (21 pt.), Djapa (12), Milencovici (4), Toth (4), Veselinov (8) și Zivanovic (2).

Cu 41 de puncte, doar unul peste Pitești, BC Timișoara a pierdut contactul cu primele opt. ”Leii” mai au de jucat acasă cu Energia (sâmbătă) și afară la Pitești, meci care se poate anunța decisiv pentru supraviețuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.