BC Timișoara, TRIUMF important pentru calculele din subsol. Cum a decurs jocul...

BC Timișoara, TRIUMF important pentru calculele din subsol. Cum a decurs jocul cu pretendenta la play-off Dinamo GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

bc tim dinamo (5)

”Leii din Banat” au câștigat la o diferență mică duelul cu alb-roșii bucureșteni, dar au condus pe tabelă în majoritatea jocului. A fost BC Timișoara – Dinamo 91-85 și elevii lui Nenad Mandic par în grafic pentru a-și asigura locul în Liga Națională pentru sezonul următor.

Dinamoviștii au condus doar în primele secunde, apoi bănățenii au preluat controlul. Primul sfert a arătat din nou un Jeremic în formă, urmat de Dundjerski, care s stabilit scorul la 29-15 după primele 10 minute de joc. Ecartul avea să se mărească în sfertul 2. în urma coșului marcat de Zivanovic BCT avea +18 pe tabelă. Din acest moment a intervenit însă o relaxare, care nu a fost iertată de lidera grupei 6-12. Mai ales de la distanță. Sutalo și Sulovic s-au evidențiat în mod special iar până la pauză Orbeanu și-a adus echipa la doar cinci puncte distanță. Partea a doua s-a reluat de la 46-41 pentru gazde și echilibrul avea să se mențină pentru ultima pătrime. Deși ”leii” ”s-au dus” la 69-59, sfertul 3 s-a încheiat cu o fază grăitoare pentru unele erori care erau să coste gazdele. Sulovic a profitat de o ciocnire între alb-violeți și a făcut 72-67.

Sfertul 4 a curs greu la început, dar până la urmă tot în favoarea BCT-ului. În ciuda unor imprecizii ale lui Dundjerski la finalizare, acesta a realizat per total cifre bune. Emoții au fost până cu un minut și 25 de secunde înainte de final (87-82), dar Djapa de la ”libere” a făcut ca suspansul să dispară. Mladen Jeremic a fost coșghere cu 22 de puncte în total și a fost urmat de Slobodan Dundjerski la capitolul reușite, 18 puncte și un double double cu cele 10 recuperări. Zivanovic (10 puncte), Milencovici (3), Toth (2), Warren (10), Djapa (15) și Veselinov (11) au fost ceilalți marcatori ai ”leilor”. De partea cealaltă Nenad Sulovic, cu 18 puncte și nouă recuperări, a fost principalul pericol.

Pentru BC Timișoara urmează un meci aparent simplu, miercuri la Tg. Jiu cu echipa Energiei aflată în crză.

”Echipă dificilă, mai ales cu Jeremic”

BC Timișoara are acum 32 de puncte, cu două mai mult decât Piteștiul (locul 11), care joacă însă mâine la Galați. ”Mă așteptam la un meci greu, erau probleme dacă rămâneam în ritmul lor. Dar când am legat mai bine nu au fost probleme, doar greșelile din sfertul 2 sau 3, când am primit puncte mai ușor. Pe sfârșit am jucat cum trebuie și am obținut o victorie importantă… Ne-am gândit puțin, dar poate e mai bine să ne concentrăm meci de meci și să nu ne gândim așa departe, la câte puncte avem nevoie, ca să nu ne coste”, a declarat Nenad Markovic, ”secundul” BC SCM Timișoara.

”A fost un meci foarte greu și o victorie foarte important, în mare parte am jucat bine.


În unele momente le-am permis adversarilor să se apropie… Încercăm să câștigăm fiecare meci. Suporterii au văzut că luptăm”, a spus și Slobodan Dundjerski.

De partea cealaltă tehnicianul lui Dinamo nu crede că echipa sa mai poate rata prezența în primele opt și l-a remarcat pe Mladen Jeremic. ”A fost un meci foarte important pentr ei, pentru noi cel trecut a fost foarte important. Sunt o echipă dificilă, în special de când a venit Jeremic, când Djapa joacă poziția 5. Noi aproape ne-am atins scopul, să jucăm în play-off. Sper ca BC Timișoara să rămână în prima ligă și îi urez succes, mai are nevoie de vreo trei victorii”, a conchis Aleksandar Todorov.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.