Bilanț la final de înscrieri în clasa pregătitoare, în Timiș. Câte locuri...

Bilanț la final de înscrieri în clasa pregătitoare, în Timiș. Câte locuri au fost ocupate și pe ce școli a fost cea mai mare „bătaie”

0
DISTRIBUIȚI

lenau

Etapa I a înscrierilor în clasa pregătitoare a fost finalizată vineri. După trei săptămâni de înscrieri, Inspectoratul Școlar Timiș a realizat și un bilanț final. Astfel, la școlile preferate de părinții din Timișoara, ISJ Timiș a fost nevoit să suplimenteze numărul claselor zero aprobate, din cauza numărului mare de solicitări. Însă, la ale unități de învățământ aflate la periferia orașului sau în diferite localități din județ, numărul claselor propuse inițial a fost diminuat.

În total, pe o capacitate de 7.402 locuri, în etapa I a înscrierilor vor fi repartizați 5.678 de elevi din județul Timiș.


Astfel, au fost formate 292,7 clase pregătitoare, cu aproximativ 20 mai multe decât cele preconizate în planul de școlarizare.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, a fost ajustat planul de școlarizare atât la unitățile de învățământ care aveau elevi înscriși din circumscripție peste numărul de locuri, acordând clase în plus, cât și la unitățile de învățământ care au preconizat un număr mult mai mare de locuri decât cele ocupate, prin diminuarea numărului de clase.

Astfel, au primit clase în plus decât cele aprobate inițial 16 unități de învățământ din județul Timiș. „Bătălia” cea mai mare a fost la Școala Gimnazială Nr. 24 din Timișoara, unde s-au format încă patru clase în plus, rezultând un total de nouă clase, la Școala Gimnazială Nr. 30 din Timișoara s-au format în plus cinci clase și a rezultat un total de 11 clase, iar la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” au fost formate cinci clase în plus și a rezultat un total de nouă clase. De asemenea, s-a diminuat planul de școlarizare, prin tăierea unei clase sau fracțiuni, la unsprezece școli din județ.

În intervalul 25 – 26 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, informaţii privind candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere se va derula în perioada 30 martie – 8 aprilie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 15 aprilie. Între 19 – 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene/ISMB vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după încheierea etapei a doua de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.