Blackjack pregăteşte albumul de debut: „E dureros să vezi aceleaşi feţe dedicate...

Blackjack pregăteşte albumul de debut: „E dureros să vezi aceleaşi feţe dedicate la fiecare concert rock“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

blackjack1

După o pauză de un an datorată unor schimbări de componenţă, muzicienii timişoreni care alcătuiesc trupa Blackjack pregătesc de zor albumul lor de debut. „Am făcut o pauză de un an, iar din luna decembrie a anului trecut am luat-o din nou din loc şi sper să nu ne mai oprim prea curând. Din trupă a plecat tobarul nostru Kretz şi în locul lui a venit Sergiu Nădăban. Solistul nostru Geagea s-a mutat la Bucureşti, dar ne-am înţeles cu el să ne întâlnim în continuare la repetiţii şi concerte. Anul trecut am mai avut o colaborare faină cu Tudor Turcu şi vom vedea dacă se mai întâmplă ceva cu acel proiect. Suntem hotărâţi să recuperăm anul de pauză, avem multe planuri pentru 2016. Ca noutăţi, venim cu două compoziţii noi şi avem încă trei piese în lucru. Primul nostru album este gata încă de anul trecut, deja avem material şi pentru un al doilea disc“, ne-a declarat basistul trupei Adi Niţulescu. La sfârşitul săptămânii trecute, Blackjack a susţinut un concert pe terasa Nerv din Arad, care s-a bucurat de succes, unde au mai cântat invitaţii lor, timişorenii de la Gorun şi arădenii de la Lifeline. În ceea ce priveşte scena locală de rock din Timişoara, basistul trupei consideră că la concerte participă cam aceeaşi oameni. „Eu am avut şansa de a cânta imediat după Revoluţie şi au fost alte vremuri. În primul rând nu se compară sculele care existau atunci, te şi miri pe ce instrumente cântai atunci. Puneai un cost real de bilet şi lumea venea. Astăzi, e destul de ciudat. E dureros să vezi aceleaşi feţe dedicate la fiecare concert rock, în proporţie de 80 la sută sunt aceeaşi oameni. Rar vezi tineret. E bine că se întâmplă chestii faine.


Revolution Festival se anunţă un boom interesant, sunt curios cum va ieşi, din punctul de vedere al publicului. Perioada de aur a rock-ului românesc a fost până prin anul 2000. Era sold out la aproape orice trupă“, spune Adi Niţulescu. Alături de el din trupa Blackjack mai fac parte Geaga (Marias Adrian) – voce, Kalin Imbrescu (chitară), Zozo (Papp Zoli) – chitară şi Sergiu Nădăban – tobe.

blackjack2Noi ne-am promovat cu piese trase cu telefonul, la concerte

Formaţia Blackjack a luat naştere la sfârşitul anului 2012, şi se pregăteşte pentru un nou wekend de foc, urmând să susţină concerte în deschiderea recitalurilor Trooper, care vor avea loc în 8 aprilie la Timişoara la clubul Daos şi în 9 aprilie la Arad în clubul Flex. Chiar dacă unele trupe preferă să trimită înregistrări de studio organizatorilor de festivaluri, Adi Niţulescu a reuşit să promoveze trupa Blackjack cu înregistrări făcute live la concertele lor. „Încercăm să scoatem în acest an albumul de debut, poate vom lansa chiar şi un dublu album, dacă lucrurile merg bine. Noi ne-am promovat cu piese trase cu telefonul, la concerte. Mulţi au zis că nu e bine, că se văd greşelile. Eu cred că clipurile live ajută, chiar cu gherlele de rigoare, căci organizatorii de concerte văd adevărata faţă a trupei“, spune Adi Niţulescu. Repetiţiile formației Blackjack sunt cât se poate de creative, iar la una din piesele lor (care este o baladă care încă nu are un titlu definitiv), apare şi Ina Căpăţână, o studentă la Facultatea de Muzică şi Teatru. „Testăm diferite piese şi interesant este că cele care ne plac nouă nu sunt neapărat cele care prind bine la public. Balada nostră a prins foarte bine, dar evident că ne mulăm pe preferinţele publicului. Vrem să scoatem un material de debut interesant şi facem tot pşosibilul să sunăm cât mai bine“, a mai adăugat Adi Niţulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.