Când PSD și PNL sunt cum strigă strada: aceeași mizerie

Când PSD și PNL sunt cum strigă strada: aceeași mizerie

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Din păcate, oamenii se obișnuiesc cu orice. Așa cum victimele ajung să își iubească agresorii în condițiile potrivite, așa, zi de zi, călcarea democrației în picioare în Timișoara a ajuns un soi de ritual. Acum circa o lună de zile, PSD Timiș a votat excluderea viceprimarului Traian Stoia din partid, după ce acesta a votat bugetul propus de administrația Robu, neamendat conform solicitărilor PSD Timiș. O decizie oarecum de forță, menită să arate că PSD nu se (mai) lasă călcat în picioare de oameni din interiorul lui, însă rămasă la stadiul de propunere. În vreme ce Prefectura Timiș nu s-a grăbit deloc să trimită către primărie actele prin care demiterea lui Stoia se consfințește, nici PSD Timiș nu se grăbește să convoace o ședință a Comisiei de arbitraj care ar trebui să decidă dacă demiterea lui Stoia a fost sau nu contrară statutului partidului.

În perfect acord cu Prefectura Timiș și PSD, marele adeversar politic, Nicolae Robu nu se grăbeşte nici el să desemneze un liberal care să ocupe postul care urmează să fie vacantat de Stoia.


Iar dacă nepăsarea şi lentoarea sunt caracteristici de bază pentru orice politician ieşit din campanie electorală, antiteza este în măsură să stârnească furie. Deşi presa nu găseşte acest aspect ca fiind unul demn de transformat în ştire, trebuie spus că mandatul administraţiei Robu a impus un nou record în materie de fuşereală. Absolut de la nicio şedinţă de plen din CLT nu au lipsit proiectele suplimentare. S-a ajuns în situaţii aberante în care numărul de proiecte suplimentare a fost egal cu cel de pe ordinea de zi, dar sub imperiul ameninţărilor şi a jignirilor aruncate de primarul Nicolae Robu, maşinăria de vot din CLT a funcţionat fără erori. Iar dacă acestea au apărut au fost corectate prin repuneri la vot până când totul s-a sfârşit după interesele iniţiatorilor proiectelor de lege.

Cu alte cuvinte, CLT s-a grăbit să voteze mii de proiecte necitite, prin care s-a decis viitorul timişorenilor. Scuza primarului Nicolae Robu? Muncim mult, nu avem timp să facem totul ca la carte. Graba amintită mai sus e absentă însă în cazul Stoia. La fel cum, să fim sinceri, și intoleranța PSD față de trădătorii din partid a fost inexistentă până la problematicul viceprimar. Asta dacă prin trădare înțelegem dezinteresul de a-l combate pe Nicolae Robu, căci trebuie spus oameni încă cocoloşiţi în funcţii de PSD nu au purtat luptele pe care le-a avut Stoia cu Robu pe vreme conferințelor de presă cu subiecte despre case retrocedate sau afaceri cu cimitire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.