Candidatul PSD la Primăria Timişoara anunţă că a lansat un pact la...

Candidatul PSD la Primăria Timişoara anunţă că a lansat un pact la îndemnul liberalului Pirtea, susţinătorul lui Robu. Vezi care sunt „principalele probleme din domeniile cheie ale oraşului viu”

0
DISTRIBUIȚI

birsasteanu-pressalert2

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Timişoarei, Forin Bîrsăşteanu, a trimis un comunicat de presă prin care anunţă faptul că a urmat îndemnul liberalului Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, şi a lansat un pact de colaborare locală. Anunţul începe cu un laudatio pentru apropiatul lui Vasile Blaga, pesedistul afirmând „salut viziunea Universităţii de Vest, cuprinsă în următoarea declaraţie a domnului Rector, Prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea, formulată în cadrul lansării Centrului de Politici Publice din Timişoara:”În Timișoara și în regiunea vestică a României, principalii actori politici, economici și sociali reușesc să se pună de acord în privința sprijinirii unor proiecte majore. Am înființat Centrul de Politici Publice nutrind convingerea că limbajul științei, pus în slujba societății, poate constitui un liant între poziții diferite, la o primă vedere chiar conflictuale”. Personal mă declar primul susţinător din zona politică al acestui Centru de Politici Publice şi, în acest context,  lansez public o platformă de colaborare care propune patru componente fundamentale sub numele de PACTUL PENTRU TIMIŞOARA”.

Culmea este că Bîrsăşteanu salută declaraţiile lui Pirtea că forţele politice din Timişoara se înţeleg pe marile proiecte în condiţiile în care principalul său contracandidat şi coleg de partid cu rectorul, primarul Nicolae Robu, nu ratează nicio ocazie să acuze PSD de faptul că sabotează oraşul şi toate proiectele de dezvoltare.


Această afirmaţie vine după ce anterior la PRESSALERT LIVE candidatul PSD a spus că are a doua şansă în lupta pentru fotoliul de primar.

Chiar şi şi limbajul folosit în textul Platformei pentru colaborare locală aduce aminte de stilul lui Nicolae Robu din scrierile sale pe Facebook. „Timişoara anului 2016 se află în faţa mai multor provocări ale viitorului imediat şi de termen mediu, se găseşte într-o poziţie geografică privilegiată pe harta Europei Centrale şi de Est, în cel mai dezvoltat pol de creştere economică din România, beneficiind de mari avantaje pentru viitor”, se anunţă în textul platformei. Şi lucrurile nu se opresc aici. „Propun personalităţilor Timişoarei să vină în această Platformă pentru colaborare locală, să contribuie la dezbaterea şi elaborarea soluţiilor adecvate pentru principalele probleme din domeniile cheie ale oraşului viu, care constau în: promovarea proiectelor de dezvoltare culturală, susţinerea educaţiei preuniversitare şi universitare, formularea unor strategii practice de susţinere a corpului medical timişorean, susţinerea mediului asociativ, a organizaţiilor neguvernamentale ce furnizează servicii sociale, a celor de protecţia mediului, a sindicatelor, a asociaţiilor de promovare turistică sau a celor de de dezvoltare locală şi regională, pentru ca Timişoara să se modernizeze şi să se dezvolte organic, prin implicare comunitară”, scrie Florin Bîrsăşteanu în document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.