Cătălin Fercu, sincer după experiența britanică de la Saracens Londra: ”Nu jucam...

Cătălin Fercu, sincer după experiența britanică de la Saracens Londra: ”Nu jucam așa de mult”. Ce speră să realizeze în noul sezon alături de colegii din Banat

0
DISTRIBUIȚI

fercu

Internaționalul în vârstă de 29 de ani, titular în toate partidele ”Stejarilor” la Cupa Mondială din Anglia, a revenit la Timișoara. Cătălin Fercu a vorbit azi despre motivele pentru care a ales să revină pe Bega, recunoscând că era greu să se impună între titularii Saracens FC. Cel care poate evolua atât fundaș, cât și aripă, a avut și alte oferte în această iarnă.

Fercu a revenit la Timișoara Saracens după un an și un trimestru la puternica formație din Londra. ”Motivul e simplu, nu am jucat așa de mult cât îmi doream. Crezând că voi juca mai mult după Cupa Mondială. Nu a fost așa și am luat decizia să mă întorc. Nu am mai avut motivația să mă antrenez 100% știind că nu o să prind echipa. Motivele nu le știu, pot doar să-mi dau cu părerea. Având un nucleu foarte bun nu schimbau mulți jucători. Este destul de greu să pătrunzi acolo, jucătorii lor sunt împreună de mai bine de cinci ani de zile și au practic echipa Angliei, mi-a fost foarte greu să mă integrez…”, a declarat Cătălin Fercu.

fercu.saracens

Brașoveanul (re)stabilit în Banat nu regretă însă mutarea pe Tamisa.


El a bifat doar șase partide la prima echipă, în care a avut amintiri frumoase, precum debutul pe Wembley în fața unei asistențe record. ”E o experiență frumoasă, am văzut ce înseamnă rugby profesionist, nu regret că am fost acolo, ci doar că nu am reușit să joc mai mult în Aviva Premiership, doar 15 minute anul trecut cu Harlequins pe Wembley. Am căutat să continui să joc afară, au fost oferte din liga a doua din Franța, dar am decis că mai bine e să mă întorc acasă”, a precizat Fercu. El a reușit de asemenea să câștige Aviva A-League cu echipa ”secundă” Storm, cât și LV= Cup cu prima garnitură.

Întrebat de cum și-a regăsit colegii de la Saracens RCM, internaționalul a subliniat că în competiția europeană nu va putea să-i ajute pe aceștia deocamdată. ”Prea multe schimbări nu s-au făcut, sunt pe un drum ascendent, cât timp ai performanțe la club trebuie să mergi pe același drum. Depinde de fiecare jucător cât de motivat e, obiectivul principal e calificarea în Challenge Cup, e prima motivație. Îmi pare rău că nu pot să ajut echipa pentru calificare, nu am drept de joc. Foile s-au dat acum câteva luni”, a explicat Cătălin Fercu. Acesta e adăugat că bănățenii nu au decât un singur scop, să câștige fiecare competiție: ”Nouă ne lipsesc meciurile europene, depinde cum vom evolua și în campionat… Când joci pentru Timișoara obiectivele sunt destul de clare”.

Foto: prosport.ro (Alexandru Andreea) și frr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.