Cele două descărcări de pe autostradă la Bethausen și Șanovița, pe lista...

Cele două descărcări de pe autostradă la Bethausen și Șanovița, pe lista proiectelor europene. Cum ar putea avea acces timișorenii mai rapid la autostradă

0
DISTRIBUIȚI

autostrada12

Șanse mari ca cele două descărcări de pe autostrada A1 de la Bethausen și Șanovița să fie realizate cu fonduri europene. De asemenea, tot cu bani de la UE, ar urma să fie modernizat și drumul județean DJ 693 pentru interconectare la A1, în zona Variaș, care va face legătura în Arad cu autostrada. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Călin Dobra, vicepreședinte al CJ Timiș. Acesta a participat, în această dimineață, la evenimentul de lansare în regiunea vest a primelor priorități de investiții din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Potrivit reprezentanților instituției, Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest a aprobat lista proiectelor propuse pentru finanțare, precum și lista proiectelor de rezervă. Proiectele trebuie să fie depuse în vederea solicitării finanțării nerambursabile până cel târziu în data de 16 noiembrie 2016.

Pe lista proiectelor propuse pentru finanțare se numără nouă obiective ale CJ Arad, CJ Caraș-Severin, CJ Hunedoara și CJ Timiș, care a depus trei proiecte.


„În total, avem cinci proiecte depuse, s-a mers pe ideea de înțelegere cu celelalte județe pentru a asigura conectivitatea între județe și pentru a îndeplini și condițiile care sunt necesare în cadrul proiectului. Trei proiecte sunt eligibile și două sunt în rezervă. Cele trei sunt, în primul rând, cele două descărcări de pe autostradă la Bethausen și Șanovița. Cel de-al doilea proiect este drumul care va face legătura cu Aradul, prin partea de nord-vest a județului Timiș, zona Variaș, va trece peste Mureș și va face legătura în Arad cu autostrada. Iar cel de-al treilea proiect se referă la modernizarea drumului județean Timișoara – Cenei. Sperăm că dacă reușim să ne mișcăm foarte repede, să reușim să deblocăm și proiectele din rezervă”, a explicat Călin Dobra.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, pe lista proiectelor aflate în rezervă se numără descărcarea de pe autostradă la Recaș și reabilitarea drumului interjudețean DJ 684 în zona Margina – Valea lui Liman – Tomești, cu trecere în județul Caraș-Severin. „Pentru proiectele de pe lista principală sunt realizate documentațiile, proiectarea, tot”, a conchis Călin Dobra.

Alocarea financiară pentru regiunea vest, aferentă acestui prim apel de proiecte, este de 93,54 milioane euro, iar valoarea eligibilă a unei cereri de finanțare trebuie să se încadreze între minim un milion de euro și maxim 50 milioane de euro. Finanțarea nerambursabilă va fi de maxim 98% din valoarea eligibilă a proiectului, iar contribuția beneficiarului va fi de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.