Cinci semafoare într-un sens giratoriu din Timișoara. Care este explicația Direcției Tehnice...

Cinci semafoare într-un sens giratoriu din Timișoara. Care este explicația Direcției Tehnice din primărie FOTO

3
DISTRIBUIȚI

semafoare sens giratoriu calea sagului 1

Implementarea proiectului de Management al traficului în Timişoarav, nefinalizat la 31 decembrie, din cauza multiplelor contestaţii depuse la organizarea licitaţiei, stârneşte uimirea tuturor şoferilor din oraş. Practic, rând pe rând, străzile Timişoarei au început să se umple de semafoare care încă nu funcționează, unele dintre ele amplasate în faţa sau în spatele unor semne de circulaţie. De departe însă cel mai mult a atras atenţia sensul giratoriu din Calea Şagului, dotat mai nou cu nu mai puţin de cinci semafoare.

Reprezenanţii Direcţiei Tehnice din Primăria Timişoara au explicat pentru PRESSALERT.ro că „respectivele semafoare fac parte din proiectul de Management al traficului. Odată puse în funcțiune acestea vor deservi sensul giratoriu, ghidând astfel circulația șoferilor. Practic, traficul prin zonă se va face în funcție de acele semafoare, care vor dirija traficul înspre ieșirea din oraș sau trecerile de pietoni”.

Conform datelor oferite de primarul Nicolae Robu, nu mai puțin de 85% din costurile proiectului de zece milioane de euro au fost acoperite prin achiziționarea de echipamente până la finele anului 2015, fiind suportate de la Uniunea Europeană.


Restul de bani pentru finalizarea implementării proiectului vor proveni de la bugetul local și vor fi folosiți pentru amplasarea semafoarelor și a camerelor de luat vederi. Proiectul cuprinde modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 134 intersecţii (extindere în 44 de intersecţii), dotarea intersecţiilor cu 230 de echipamente de supraveghere (camere video), instalarea de radare de viteză şi radare de informare.

Foto: Adrian Pîclișan

3 COMENTARII

  1. Numai la noi poti intalni imbecilitatea asta SENS GIRATORIU SEMAFORIZAT CRETINI DIN DIRECTIA TEHNICA : S E N S U L G I R A T O R I U S – A I N V E N T A T T O C M A I C A S A S E E L I M I N E S E M A FO R U L. Sau de fapt ideaa e cu miliardele de semafoare din oras (cred ca maximul posibil din europa) ca mai trebuie sa faca vreo jigodie cu firma de pus semafoare si semne de circulatie bani pe socoteala noastra, a fraierului platitor de taxe?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.