Colterm, verificări privind apa caldă murdară furnizată pe bulevardul Cetăţii. Cine ar...

Colterm, verificări privind apa caldă murdară furnizată pe bulevardul Cetăţii. Cine ar putea fi vinovat şi ce implicare are firma partenerului de concedii al primarului Nicolae Robu FOTO UPDATE Explicația Colterm

1
DISTRIBUIȚI

dinu instal

Conducerea Colterm a dispus o amplă verificare în zona Cetăţii, Bogdăneşti şi străzile conexe, după articolul apărut pe PRESSALERT.ro cu privire la apa caldă murdară furnizată de două luni.

În această dimineaţă, mai multe echipe de la Colterm au efecuat verificări în zonă şi au prelevat probe de la robinetele timişorenilor pentru a stabili cauza din care apa caldă curge murdară. Curios este faptul că, deşi problemele persistă de două luni, locatarii din zonă nu au făcut sesizări, chiar dacă angajații companiei au prelevat apă murdară din aproape toate blocurile verificate. Conform discuțiilor avute de echipele de intervenții, problemele ar fi cauzate de Aquatim, care furnizează apă murdară din cauza unor probleme de pe Calea Bogdăneștilor.

Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „am luat la cunoștință de sesizări și am trimis echipe în zonă pentru a face verificări. Noi nu am avut cunoștință de existența unor asemenea probleme însă, dacă sunt cauzate de compania noastră, ne asumăm eroarea și le vom corecta. Nu am avut însă nicio reclamație din partea Colterm”. Practic, apa rece care este livrată de Aquatim către Colterm ar ajunge deja murdară la punctele termice.

Merită amintit că pe strada Bogdănești se execută lucrări la instalațiile Aquatim, de către compania Dinu Instal, patronată de Dumitru Dinulescu, om de afaceri din PNL, cunoscut ca prieten de concedii al primarului Nicolae Robu. Conducerea companiei Aquatim admite că lucrările sunt subcontractate de Dinu Instal, însă spune că nu ştie ce intervenţii se fac. Directorul Aquatim a promis că va reveni cu informații privind lucrările efectuate de Dinu Instal în zona Bogdăneștilor.

UPDATE Colegii de la mentenanță rețele au analizat situația prezentată de dumneavoastră și sunt de părere că problema de la nr.


28, apă caldă murdară, nu este de la Aquatim. Astăzi facem și o verificare pe teren, la fața locului, a conductei stradale de pe Bv. Cetății. Referitor la cealaltă întrebare, pe Calea Bogdăneștilor, avem o lucrare de investiții, și anume reabilitarea conductei de serviciu și a branșamentelor pe Calea Bogdăneștilor, între Bv. Cetății și str. D.I. Mendeleev . Lucrările de înlocuire a conductei de serviciu (o conductă secundară, de diametru mai mic) de pe Calea Bogdăneștilor nu afectează punctul termic din care se alimentează imobilul de pe Bv. Cetății nr. 28. Acest punct termic este deservit de conducta magistrală care alimentează zona. Referitor la lucrarea de investiții menționată, aceasta a fost contractată firmei SC. DINU INSTAL SRL, conform procedurii de achiziții publice. Au depus oferte șapte firme de construcții, a fost selectată oferta cu prețul cel mai mic. Valoarea contractului este 152.262,20 lei.

1 COMENTARIU

  1. Se spune ca niciodata nu e bine sa incepi o propozitie cu o negatie. Cu permisiunea dvs. o voi face: NU l-am votat pe si NU il voi vota nici anul acesta pe actualul primar. De fapt sper ca din vara sa vorbim de de el ca…fostul primar al orasului. Doamne-ajuta!
    Din pacate articolul e scris la cacealma…in contextul campaniei electorale.
    Locuiesc pe Calea Bogdanestilor in zona mentionata in articol si sunt client doar al Aquatim. Afirmati ca la robinetele consumatorilor, de doua luni, curge apa calda murdara…dar NIMENI nu face nici o sesizare. NIMENI. Colterm afirma ca Aquatim furnizeaza la punctul termic apa rece murdara. Si implicit si la robinetele noastre ar curge apa rece murdara. Adica de doua luni folosim apa rece murdara si din nou…NIMENI nu face nici o sesizare. Dupa logica dvs./articolului: ne spalam hainele cu apa murdara, gatim cu apa murdara, ne spalam copii cu apa murdara, etc…Indirect ne spuneti ca suntem usor retardati.
    Sunt curios care este data eliberarii permisului/avizului de spargere si data inceperii lucrarilor de investitii. Pentru ca Dinu Instal a inceput lucrarile de pe Bogdanesti de maxim o (una) saptamana.
    Relatiile dintre primar si patronul Dinu Instal sunt una si pot si trebuie sa fie o tema de presa dar…nu vad legatura intre apa calda si rece murdara de doua luni si lucrarile incepute de o saptamana.
    Cu respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.