Concert de succes pentru Petre Ionuţescu şi invitaţii săi, la lansarea albumului...

Concert de succes pentru Petre Ionuţescu şi invitaţii săi, la lansarea albumului „Maria Radna Live” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>ionutescu (4) [1280x768]

Muzicianul timișorean Petre Ionuțescu (inițiatorul proiectului Trompetre) a lansat la sfârşitul weekend-ului trecut albumul „Maria Radna Live”, evenimentul prilejuind un concert de muzică ambientală care a avut loc la Domul Catolic din Piața Unirii.

În vara anului trecut, în cadrul manifestărilor dedicate inaugurării bisericii reabilitate de la Mănăstirea Maria-Radna din Lipova, a avut loc și un eveniment eclectic-experimental. Artiștii reuniți în jurul proiectului Trompetre au concertat pe 15 august 2015. Cavalul, fluierul, tulnicele, trompeta, tuba și psalterionul au dat evenimentului pete de culoare autohtone străvechi. Înregistrarea concertului de la Lipova s-a materializat într-un album.

„Maria Radna Live” conține 7 piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura. Lansarea materialului s-a făcut printr-un concert tot într-un spațiu ecleziastic: Domul din Piața Unirii, care a răsunat de muzică contemplativ-ambientală. Alături de protagoniștii de pe album, au participat mai mulți invitați de seamă: Alexandrina Hristov (voce), Ovidiu Mihăița, Emil Kindlein, Levi Molnar, Sorina Savii (percuție), Nadayana/ Claudiu Lazariuc (hang, pantam, gong) și DJ K-lu. Concertul a depăşit sfera muzicală, fiind o manifestare artistică sincretică. Cuvântul și pânza pictată cu efect sonor (de Marian Ciuma) s-au îmbinat armonios cu magia sunetului, pe un fond de proiecții video mișcătoare asigurate de Eugen Neacșu.

Apărut inițial ca un proiect solo, muzicianului Petre Ionuțescu (Trompetre), i s-au alăturat pe parcurs mai mulți artiști – prieteni dragi, conceptul proiectului devenind astfel TROMPETRE cu PRIETENÍI. Nucleul e format din Petre Ionuțescu, Gabriel Almași, Sergiu Cătană, Arthur Balogh și Marian Ciuma. Trompetist, muzician și producător, Petre Ionuțescu este membru fondator al formațiilor Funky Growl, Blazzaj și fondator al asociației Romanian Brass Society.

La finalul acestui concert, publicul numeros i-a cântat La mulţi ani lui Petre Ionuţescu (care şi-a serbat ziua de naştere) finalizând astfel un eveniment deosebit. „Vă mulţumesc mult pentru urări, pentru sufletele calde şi pentru prezenţa numeroasă la concert! A fost foarte emoţionant“, a declarat Petre Ionuţescu după acest concert.

Foto: Lucian Oprea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.