Concert Maria Radna Live la Domul Catolic din Timişoara, cu Petre Ionuţescu,...

Concert Maria Radna Live la Domul Catolic din Timişoara, cu Petre Ionuţescu, Alexandrina, K-lu şi alţi invitaţi speciali VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ionutescu
Muzicianul timișorean Petre Ionuțescu (inițiatorul proiectului Trompetre) lansează albumul de debut “Maria Radna Live” printr-un concert de muzică ambientală care va avea loc la Domul Catolic din Piața Unirii, sâmbătă, 19 martie, de la ora 20.  În vara anului 2015, în cadrul manifestărilor dedicate inaugurării bisericii reabilitate de la Mănăstirea Maria-Radna din Lipova, a avut loc și un eveniment eclectic-experimental. Artiștii reuniți în jurul proiectului Trompetre au concertat pe 15 august 2015. Cavalul, fluierul, tulnicele, trompeta, tuba și psalterionul au dat evenimentului pete de culoare autohtone străvechi.  Înregistrarea concertului de la Lipova s-a materializat într-un album. Maria Radna Live conține 7 piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura. Lansarea materialului se face printr-un concert tot într-un spațiu ecleziastic: de data aceasta la Timișoara.


Domul din Piața Unirii va răsuna de muzică contemplativ-ambientală. După apusul soarelui, Trompetre și Prietenii vor călăuzi spectatorii pe tărâmuri de poveste, muzical-magice: „prin codrii umbroși, prin peșteri cu răsunări sticloase, să dea de știre la toată lumea de susurul izvoarelor, de foșnetul frunzișului, de tânguitul crestelor și câte și mai câte or întâlni”. Alături de protagoniștii de pe album, vor participa la concert mai mulți invitați de seamă: Alexandrina Hristov (voce), Ovidiu Mihăița, Emil Kindlein, Levi Molnar, Sorina Savii (percuție), Nadayana/ Claudiu Lazariuc (hang, pantam, gong) și DJ K-lu. Concertul de la Dom va depăși sfera muzicală, fiind o manifestare artistică sincretică. Cuvântul și pânza pictată cu efect sonor (de Marian Ciuma) se vor îmbina armonios cu magia sunetului, pe un fond de proiecții video mișcătoare asigurate de Eugen Neacșu. Apărut inițial ca un proiect solo, muzicianului Petre Ionuțescu (Trompetre), i s-au alăturat pe parcurs mai mulți artiști – prieteni dragi, conceptul proiectului devenind astfel TROMPETRE cu PRIETENÍI. Nucleul e format din Petre Ionuțescu, Gabriel Almași, Sergiu Cătană, Arthur Balogh și Marian Ciuma. Trompetist, muzician și producător, Petre Ionuțescu este membru fondator al formațiilor Funky Growl, Blazzaj și fondator al asociației Romanian Brass Society. A colaborat cu nume importante de pe scena românească, precum Alexandrina, Thy Veils, Subcarpați sau Negură Bunget. Intrarea la acest concert este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.