Concurs cu peripeții pentru ocuparea funcției de director al Casei de Sănătate...

Concurs cu peripeții pentru ocuparea funcției de director al Casei de Sănătate Timiș. Cum a încercat un candidat să copieze

0
DISTRIBUIȚI

cjas timis

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș are, de câteva luni, un director interimar, pe Lavinia Fedoraș. Asta după ce președintele CNAS a luat decizia, în această toamnă, de a-l suspenda din funcție pe Victor Dumitrașcu, care din 2012 conducerea instituția, dar și pe toți șefii CJAS-urilor din întreaga țară, ca urmare a modificării indicatorilor de performanță.

În aceste condiții, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a organizat, în urmă cu două zile, concurs pentru ocuparea funcțiilor de președinte-director general ai caselor de sănătate județene.


Pentru șefia CJAS Timiș și-au depus candidatura două persoane, dar niciuna nu a reușit să promoveze proba scrisă. Este vorba de Olivia Cococeanu, șef birou programe de sănătate și evaluare furnizori în cadrul CJAS Timiș, care a fost declarată respinsă după ce a obținut doar 6,4 puncte, și Flavia Nicolița Sîrbu, care a fost eliminată din concurs după ce a fost prinsă în timp ce butona telefonul mobil pentru a se consulta, lucru care este interzis.

De altfel, potrivit reprezentanților CNAS, niciunul din cei 47 de candidați din întreaga țară care au dorit să fie șefi ai caselor județene de sănătate nu a obținut punctajul minim de 70 de puncte care este necesar pentru a trece în etapa finală, și anume a susținerii planului de management pentru instituțiile pe care doresc să le conducă. Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a declarat pentru Gândul că, în aceste condiții, concursul pentru ocuparea posturilor din teritoriu se va relua „destul de repede”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.