Conducerea PNL Timiș nu mai știe câți liberali vor să conducă CJT...

Conducerea PNL Timiș nu mai știe câți liberali vor să conducă CJT din 2016. Cum explică primarul Nicolae Robu și secretarul Marian Vasile

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, Dan popa vicepresedinti PNL Timis, experiment conferinta 04

Situație fără precedent în Timiș: în timp ce acuză PSD că fuge de stabilirea unui candidat care să îl înfrunte în cursa pentru Primăria Timișoara (n.r deși deputatul Florin Bîrsășteanu a fost desemnat oficial candidat), primarul Nicolae Robu, copreședinte al PNL Timiș, habar nu are câți liberali sunt înscriși în cursa internă pentru șefia CJT. Mai debusolat decât Robu este doar secretarul executiv al PNL Timiș, Marian Vasile care a oferit patru răspunsuri pe tema candidaților. Întâi a spus că nu știe câți sunt, apoi că știe, dar nu poate spune nimic dacă primarul Nicolae Robu a decis să păstreze tăcerea, pentru ca mai apoi să spună că nu poate oferi un răspuns fiind incapabil să fie imparțial, dat fiind faptul că se numără printre candidați. În final, Vasile a decis că deşi este secretar nu ştie cine sunt candidaţii pentru că nu toţi au depus toată documentaţia necesară candidaturii.

„Vom avea joi votul final şi vom stabili poziţia pe listă a candidaţilor.


Vom stabili cu această ocazie inclusiv cine va fi candidatul PNL Timiş la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean. Evident pentru această poziţie se pune validarea la nivel naţional şi, în plus, evident că acel candidat va putea fi confirmat sau infirmat după ce se consumă alegerile, în funcţie de configuraţia CJT. Noi acum ne străduim să desemnăm drept aspirant la funcţia de preşedinte CJT acea persoană care este cu cea mai mare susţinere politică şi cu cele mai mari şanse de a obţine voturile unei majorităţi din CJT aşa cum previzionăm noi că va arăta consiliul după alegeri. (…) Se cunoaşte că nu întotdeauna cei mai buni din punct de vedere al rezultatelor pe care le obţin sunt şi cei mai în măsură să atragă voturile, în cazul în speţă vorbim de membrii CJT. (…) Nu mă interesează cine este în evaluare. Asta arată că în PNL este o atmosferă sănătoasă în care fiecare membru PNL, așa cum scrie pe fișa de aspirații, poartă în raniță bastonul de mareșal. (…) Nu o să intervin peste comisie asta e dovada supremă de corectitudine în exercitarea funcției de președinte să las o comisie să lucreze, nu să îi sugerez cine să ia puncte mai multe sau mai puține”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Coform declaraţiilor făcute de conducerea PNL Timiş acum câteva săptămâni, în cursa pentru şefia CJT s-au înscris Cosmin Tabără, Ovidiu Drăgănescu, Marian Vasile, Marin Popescu, Liliana Oneţ, Ciprian Bogdan, Alin Popoviciu, Cosmin Ghelbere şi Alin Nica. În vreme ce unii liberali se înghesuie să obţină postul de şef al CJT, Dan Popa, copreşedintele PNL Timiş a refuzat propunerea de a candida, motivând că nu are experienţa necesară de a fi şef al judeţului. Însă primarul Nicolae Robu a declarat că dacă Popa s-ar fi înscris în cursă ar fi fost favorit, dată fiind vasta sa experienţă politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.