Cum își aleg bănățenii locuințele noi? Vezi ce arată un studiu despre...

Cum își aleg bănățenii locuințele noi? Vezi ce arată un studiu despre comportamentul cumpărătorilor

0
DISTRIBUIȚI

cel mai scump apartament din timisoara imobiliare_ro (13)

Când vine vorba de alegerea unei locuințe, mai mult de jumătate din bănățeni o caută împreună cu partenerul. Un studiu lansat săptămâna aceasta arată că doar 40% dintre europeni caută casă împreună cu partenerul, însă în Banat și în România, valoarea trece de 55%.

Pe de altă parte, la noi, mai mult de jumătate din cumpărătorii de locuințe au găsit spațiul locativ în urma unei căutări pe internet.

„Atât în România, cât şi la nivel European, chiar dacă o căutare a unei case începe online sau din anunţurile din ziare, un procent important din tranzacţii este încheiat printr-un agent imobiliar, procent care sperăm să creacscă de la an la an”, a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

Specialiștii care au studiat piața imobiliară mai arată că, pentru 60% din doritori, fotografiile cu proprietatea pe care o trec pe lista de vizionări sunt extrem de importante şi pot face diferenţa.

Ce contează atunci când oamenii își aleg o locuință? Costul locuinţei este, pentru cea mai mare parte, cel mai important aspect atunci când vine vorba de achiziţia unei case.


Pe locul al doilea se află locaţia, suprafaţa şi alte costuri ce le implică noua casă. Gradul de eficienţă energetică şi anul de construcţie joacă şi ele un rol important.

Când vizitează pentru prima dacă o locuinţă aflată pe lista de achiziţie, tendința e să se vadă în primul rând la dotările din baie şi împrejurimile, ca potențial de loc de joacă pentru copii, dar şi să se simtă mirosul din casă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.