Aleșii locali au decis: piața de animale se mută din Bălcescu la...

Aleșii locali au decis: piața de animale se mută din Bălcescu la Stadionul „Dan Păltinișanu”. Cum a fost amendat proiectul votat în CLT

0
DISTRIBUIȚI

iepurasi zoo timisoara 1

După un an de zile de amânări şi încercări eşuate, aleşii din Consiliul Local Timişoara au votat proiectul prin care târgul de animale se va muta din Piaţa Bălcescu. Vreme de aproximativ un an, administraţia Robu a dorit mutarea pieţei în zona Mehala, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza faptului că terenul pe care se dorea să se facă mutarea este în litigiu.

Subiectul a suscitat interesul aleşilor locali care au atenţionat că actuala propunere, de mutare a pieţei în zona Casei de Cultură, nu este una din cele mai bune opţiuni.


A spart gheaţa liberalul Sandu Ştefan care a atenţionat că piaţa de animale nu poate funcţiona în acelaşi perimetru cu piaţa volantă din aceeaşi zonă nici chiar dacă e vorba de zile diferite de funcţionare. Opinia lui Ştefan a fost susţinută şi de consilierul local Adrian Orza, în vreme ce pesedista Romaniţa Jumanca a spus că, deşi este de acord cu opiniile colegilor săi, problema pieţei trebuie rezolvată cât mai repede.

Consilierul independent Bogdan Herzog a fost de părere că ar fi bine ca piaţa să fie amenajată pe aleile din jurul stadionului, dat fiind faptul că zona cu pricina este frecventată de copii şi de părinţii acestora. Primarul Nicolae Robu a intervenit şi el în discuţie menţionând că „este bine să nu amânăm mutarea din Bălcescu. Cred că observaţia domnului consilier Sandu privind separarea suprafeţei de cea a pieţei de legume este bună, dar în zonă este suficient loc pentru a indentifica o zonă separată. Aceasta este o formulă improvizată, dar cred că mai rău decât să continue funcţionarea în Bălcescu nu se poate. Este o ruşine, am fost în mai multe zile şi am văzut ce se întâmplă acolo”.

Consilierul PSD Ramona Olteanu a propus ca piaţa să fie mutată în zona Pădurea Verde, între Grădina Zoologică şi Muzeu Satului, însă propunerea acesteia s-a lovit de atenţionările consilierului Adrian Orza cu privire la faptul că animalele de la Zoo ar simţi prezenţa altor animale în vecinătate şi ar fi tulburate.
Proiectul a fost adoptat de aleşii locali, astfel că piaţa de animale se va muta în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”, într-un perimetru care va fi stabilit ulterior. A rămas valabilă propunerea consilierului local Sandu Ştefan privind separarea pieţei de animale de cea volantă, de fructe şi legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.