Retim-ul, obligat de Consiliul Local Timişoara să răspundă la informaţiile scandaloase apărute...

Retim-ul, obligat de Consiliul Local Timişoara să răspundă la informaţiile scandaloase apărute în ultima perioadă. Care este termenul limită

0
DISTRIBUIȚI

robu simonis consiliul local

În plenul Consiliului Local Timișoara s-a votat, astăzi, trimiterea întrebărilor către Retim, pentru ca societatea să lămurească informaţiile apărut în ultima perioadă. Pesedistul Alfred Simonis şi liberalul Dan Diaconu au elaborat două adrese prin intermediul cărora cer lămurirea mai multor probleme descoperite recent la companie, cum ar fi achiziția unui Mercedes de 74.000 de euro care este folosit de primarul Nicolae Robu ca mașină de serviciu, plata unor sume exorbitante pentru consultanță către acţionarul german, închirierea de mașini la prețuri mai mari decât ratele de achiziție sau schimbarea acționariatului companiei fără acordul CLT.

La discutarea adreselor, consilierul local Alfred Simonis a comentat că „domnul primar Nicolae Robu a dat o indicație grupului PNL să facă o adresă către Retim. Înţeleg că până acum câteva zile nimeni nu a avut nicio curiozitate să facă vreo adresă.


Ce mi se pare flagrant în această adresă este faptul că faceți diferențiere între cei majoritari și cei minoritari. Grupul PNL este cel majoritar, iar grupul PSD minoritar. Cred că pe probleme extrem de importante care țin de banii unei societăți din subordinea CLT nu trebuie să discutăm de cine e majoritar și cine e minoritar în cadrul CLT și să supunem la vot amendamentul respectiv privind termenul de răspuns”.

Viceprimarul Dan Diaconu a replicat că era convins că va asista la un discurs laudativ la adresa PNL și a conducerii Primăriei Timișoara cu privire la transparența de care se dă dovadă privind problema RETIM. Liberalii nu au trimis către Retim nicio întrebare, ci au preferat ca ăn adresa lor să spună că sunt de acord cu întrebările formulate de pesedişti. Termenul de primire a unui răspuns a fost fixat pentru data de 20 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.