Daniel Stanciu anunță reducerea restanțelor și noi detalii despre potențiala investiție americană...

Daniel Stanciu anunță reducerea restanțelor și noi detalii despre potențiala investiție americană la ACS Poli. Ce sumă spune că poate primi clubul și cum o ”înțeapă” pe ASU Poli

0
DISTRIBUIȚI

prezentare-acs-poli-18-1024x683

Managerul sportiv al lui ACS Poli a vorbit azi din nou despre situația financiară delicată a clubului. Daniel Stanciu a spus că restanțele față de jucătorii care fac obiectul primei echipe s-au înlesnit considerabil după ultimii bani primiți din drepturile TV. Acesta a precizat că clubul mai are nevoie de mulți bani însă are motive de optimism. Conform oficialului discuțiile cu fondul de investiții american interesat de clubul timișorean ar putea avea o finalitate săptămâna viitoare. S-a avansat în premieră și o sumă pe care ACS Poli o poate primi până la finele sezonului.

Daniel Stanciu a declarat că nu există pericolul ca ACS Poli să fie depunctată în sezonul în curs. Clubul încearcă să plătească datoriile avute până la 31 decembrie pentru a nu avea probleme cu dosarul de licențiere, ceea ce aduce sancțiuni în ediția 2016-17. ”Cred în continuare că nu vom avea probleme la retrogradare, să nu ne punem piedică singuri. Am reușit, din rata a doua din drepturile de televizare, să plătim pe mulți pe luna decembrie, aproape toți. Au mai rămas doar cu cei care sunt la comisii (n.r. Lazăr, Popovici). Nu e dezastru, e dreptul lor să meargă la comisii. Era de așteptat, nu puteam să câștigăm. Mai există și varianta recursului, sperăm ca până la 31 martie, când suntem nevoiți să încheiem toate datoriile până la 31 decembrie, să se rezolve. Problemele însemnând penalizări în sezonul următor, nicidecum acum. Sperăm ca discuțiile se vor concretiza cu acel fond de investiții săptămâna viitoare”, a spus Stanciu.

”Avem doar o lună de întârziere la salarii, ceva restanțe la prime într-adevăr, dar le-am explicat că e important să avem rezultate, să atragem și lumea pe stadion și sponsori”, a precizat managerul sportiv.


Acesta a vorbit și despre discuțiile cu fondul de investiții american, reprezentat săptămâna trecută în Banat de Kenneth Andam. ”Săptămâna viitoare rămâne să ne trimită o scrisoare de intenție și să găsim varianta să începem colaborarea imediat în perioada următoare. Legislativ nu putem schimba acționariatul sau societatea. Trebuie o variantă legală și pentru ei și pentru noi. În acest moment avem nevoie de bani ca să avem garanția că încheiem sezonul din punct de vedere financiar. E important să nu intrăm cu penalizări în sezonul următor, indiferent că e Liga I sau II”, a adăugat Daniel Stanciu. Întrebat de suma care urma să fie ”vărsată” acesta a precizat că ”ar fi în jur de 500 de mii euro”. 

”Înțepături” la adresa concitadinilor

Daniel Stanciu a comentat și pe marginea perspectivei negre a retrogradării. Referindu-se inclusiv la ASU Politehnica, echipa suporterilor aflată pe primul loc în Liga a III-a. Și a părut că face o referire la o unire între primele trei formații din oraș (ACS, ASU și Ripensia) despre care s-a mai discutat, însă doar unilateral în spatele ușilor închise. ”În condițiile în care echipa va retrograda, probabil că lucrurile vor arăta foarte prost pentru Timișoara. Indiferent de ce incearcă cei de la ASU, azi e foarte greu să ții o echipă chiar și in Liga a II-a. Dacă nu ești bine organizat, nu ai stabilitate. Vedeți și la Pandurii… Tg. Mureș, pot dispărea. Cine își face iluzii sportive sau politice, visează. De aceea avem nevoie de o înțelegere. Nu e vorba de un club sau de o persoană. E vorba de sport și se cam stinge sportul în Timișoara. În condiții normale pot activa și trei cluburi în toate eșaloanele superioare, dar în condiții normale. Și să existe o colaborare și o finanțare comună”, a conchis Stanciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.