De pe clădirea Centrului Reformat din Timișoara lipsește steagul României. Care este...

De pe clădirea Centrului Reformat din Timișoara lipsește steagul României. Care este explicația reprezentanților UDMR VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

biserica reformata

Timișorenii care trec pe lângă clădirea Centrului Reformat Timisoara, spl. Morarilor 1b, clădire inaugurată recent, pot observa că pe aceasta se află doar două steaguri. Unul al Uniunii Europene și unul al Ungariei, fără să fie arborat și steagul României,

Prezent în această seară în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, deputatul UDMR Zsolt Molnar a ținut să explice că steagurile se află deasupra sediului consulatului onorific al Ungariei de la Timișoara care, potrivit legii, nu este obligat să arboreze și steagul țării noastre.


„În aceeași clădire în care se află Biserica Reformată funcționează și consulatorul onorific. Potrivit Convenției de la Viena pe care România a semnat-o în anii ’60, consulatele nu au obligația de a arbora și steagul țării în care se află, ci cel puțin steagul țării pe care o reprezintă. România și-a asumat această convenție. Oricum, nu e rolul UDMR să soluționeze astfel de probleme, dar oala spartă a ajuns la noi”, a declarat Zsolt Molnar, candidatul UDMR la Primăria Timișoara.

În acest moment, funcția de consul onorific al Ungariei la Timișoara este ocupată de Tamas Peter, un om de afaceri care are propria fabrică de vopsele.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.