Despre oameni și javre

Despre oameni și javre

3
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Toţi minţim. Oricât am vrea să ne dăm buni şi imaculaţi, toţi minţim. Însă de la a minţi că nu ai auzit telefonul pentru că erai ocupat până la a minţi că legea te obligă să ucizi e cale lungă.

Evident, vorbesc despre primarul Nicolae Robu, care nu se lasă, ba mai mult, devine expert în minciuni. Acum câteva săptămâni Robu ne anunţa MINȚIND JOSNIC că maidanezii îşi trăiesc ultimele zile pentru că legea nu îi mai permite să finanţeze întreţinerea lor. De când am demonstrat cu sprijinul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara că maidanenzii nu numai că pot fi întreţinuţi, ba chiar în lumina tarifelor percepute de Danyflor trăiesc chiar confortabil pe banii noştri, nu am auzit nimic de la marele justițiar (când îi convine lui) Robu.

Sunt curioasă dacă Curtea de Conturi consideră normal ca Primăria Timişoara să achite aceste tarife nesimţite percepute de Danyflor, căci cum altfel putem cataloga cazarea unui câine într-o cuşcă cu 126 de lei pe lună, în condiţiile în care un student plăteşte într-un cămin UVT 75 de lei pe lună.


Iar contractul semnat cu Danyflor este găselniţa administraţiei Robu. Dacă nu ar fi fost votat de aleşii locali, Robu ar fi sărit ca ars că pesediştii vor străzile pline de câini. Dar de la curăţarea străzilor de câini la plata unor tarife nesimţite după zicala „nu e prost cine cere, ci cine dă”, e cale lungă. Cât de la om la primarul Nicolae Robu –  noţiuni diametral opuse.

Pute, domnule Robu. Pute! Şi nu a corupţie de la afacerile Retim şi nici de la benzinăria cu cântec din Modern, pute a minciuni şi lipsă de umanitate. Dumneavoastră autorizaţi crime. E moarte şi asta îi aparţine lui Dumnezeu, nu unui primar vremelnic. Nu vă scriu în calitate de ziarist, ci în calitate de om care crede că se sifonează banul public cu ajutorul câinilor comunitari. Aceeşi lege v-a permis să plătiţi 2.100.000 de lei în 2015 dintr-un contract de 3.500.000 de lei încheiat pentru trei ani, dar acum nu vă mai permite să hrăniţi câinii? Domnule Robu, vă cer să lămuriți public de ce sterilizarea decontată de la bugetul local e apoi plătită din nou de cei care adoptă de la distanță?

Și, domnule Robu, pentru că vorbim de animale, javre și alte lighioane, aici, în calitate de jurnalist, vreau să vă aud, pentru corectitudine, cum public acuzați „mafia” din PNL că sabotează Timișoara. Pentru că, nu-i așa, să fie doi ani de când ne mănâncă țânțarii pentru că nu avem contract de dezinsecţie ca urmare a contestației depuse de Romprest, firmă cu pedigree liberal.

3 COMENTARII

  1. Legat de socoteala cu studentul cu 75 de lei in camin, comparat cu câinele cu 125, e o lipsă de …”orientare în spaţiu”, părerea mea ! Eu îi propun ziaristei să trăiască ea cu 75 de lei cazată în cămin ! Eu am doi câini acasă şi nu le dau hrană scumpă, de top, dar mă costă lunar mai mult de 200 de lei numai mâncarea mâncarea, plus că nesimţiţii nu vor să-şi cureţe cuşca şi să-şi spele farfurioarele, tot io tre să i le spăl, să-i pieptăn zilnic, să-i plimb… Şi nu le cer nici un ban pentru asta ! 🙂
    Asta-i presă ?!

    • Era strict legat de costurile cazării unui câine comunitar: 4.2lei/zi (cazare, numai cazare) * 30 zile=126lei. Da, asta e presă! (caută articolele anterioare unde e primit răspunsul de la Primărie şi sunt defalcate costurile şi ai să găseşti).

  2. mai Caline noroc cu ,,orientarea in spatiu” din parerea ta ca altfel ajungeam sa cred ca bietii comunitari traiesc cu banii astia ca ultimii dintre ultimii, noroc cu batranii, asistatii sociali copii din casele de copii ca au ramas ei pe post de lanterna rosie.
    iar de presa asta ,cu mici exceptii, las-o ca isi face treaba…chiar in deplina cunostinta de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.