DEZVĂLUIRI Cum a primit Romprest 3,8 milioane lei de la Primăria Timişoara...

DEZVĂLUIRI Cum a primit Romprest 3,8 milioane lei de la Primăria Timişoara pentru lucrări pe care le-a evaluat cu zero lei la licitaţie

1
DISTRIBUIȚI

piata unirii

Informaţii explozive legate de modul de derulare a contractului de reabilitare a centrului istoric al Timişoarei au fost făcute publice, astăzi, de consilierul local PSD Alfred Simonis. Vă reamintim că atribuirea s-a făcut după numeroase contestaţii, câştigătoare fiind desemnată firma Romprest, a omului de afaceri Florian Walter, arestat pentru evaziune fiscală şi care a făcut, după ce a fost extrădat din Dubai, mai multe denunţuri la DNA legate de şpăgile pe care le-a dat pentru contractele primite de la diferite autorităţi publice.

Simonis a prezentat în detaliu modul în care contractul semnat de Primăria Timişoara cu firma Romprest a fost suplimentat cu o sumă extrem de mare. „Contractul pe lucrarea din Cetate a fost atribuit la suma de 34.997.871 de lei Romprest la o diferență de câteva mii de euro față de ultimul competitor. În caietul de sarcini exista o poziție, descoperiri arheologice în caz că se găsesc și se și apreciau zonele în care s-ar putea găsi. Pe acea poziția Romprest a ofertat 0 lei. Pe parcursul lucrărilor s-au descoperit vestigii și ce credeți că a reușit să facă Primăria Timișoara. A deschis o procedură de negociere fără publicare a anunțului cu privire la modificarea valorii contractului de 34 de milioane cu 3.8 milioane de lei, bani pentru lucrări care trebuiau să ajungă pentru siturile arheologice, lucrări pe care Romprest le-a ofertat cu 0 lei. Ce este interesant este că formularul de ofertă care conține devizul pentru aceste lucrări era negociat la 3,8 milioane de lei. Comisia s-a întâlnit cu Romprest pentru negociere directă fără publicare și să vă spun cum decurg pașii din negociere. Din comisie făceau parte domnul Dan Diaconu, Steliana Stanciu, Gabriela Bica, Adina Suiu, Corina Radu, Lucreția Schipor, Adina Balogh.


Comisia a propus 2.4 milioane de lei. Romprest cere 3.823.000 de lei. Comisia imediat oferă 3,1 milioane de lei. Deci de la 2,4 milioane de lei cât a oferit pe atribuire directă, comisia oferă 3,1 milioane de lei. Au majorat suma cu 700.000 de lei așa. Romprest de la 3.823.000 lei scade 3.000 de lei. Deci în timp ce comisia crește cu 700.000 de lei, Rompresc scade 3000 de lei . Comisia spune că e ceva cu transportul, Romprestul nu e de acord și spune că vrea 3.815.000 mai scade 15.000 de lei. Comisia oferă 3,7 milioane de lei, Romprest zice 3.8 și se încheie la 3,8 milioane de lei atribuire directă pe o lucrarea pe care deși au avut-o în caietul de sarcini și au trecut-o cu 0 au mai reușit să obțină aproape patru milioane de lei. Cu alte cuvinte s-a majorat suma inițiată cu 3,8 milioane de lei. S-a plecat de la suma inițială de 3.823.000 de lei deci Romprest a scăzut 23.000 de lei, iar primăria a urcat de la 2,4 la 3,8 milioane de lei, deci halal negociator. Dați-vă seama cine administrează banii și cât de urât pute subiectul”, a spus Simonis.

Mai mult, acesta a dezvăluit și că Primăria Timişoara a fost de acord ca prietenul de concedii al primarului Nicolae Robu, Dumitru Dinulescu, patronul Dinu Instal şi vicepreşedinte al PNL Timiş, să ia bani publici printr-un act adițional. „Am un contrcat adițional între municipul Timișoara și compania Romprest prin care se completează cu litera N și anume cu următorul conținut: se va adăuga un contract de subcontractare numărul cutare încheiat cu SC.Dinu Instal SRL. Deci contractul de subcontractare este între Romprest și Dinu Instal. În timpul desfășurării lucrărilor nu poți adăuga contractor decât dacă beneficiarul este de acord și bineînțeles că primarul semnează acest act adițional să este de acord ca Dinu Instal să fie subcontractat pentru în centrul municpiului Timișoara”, a completat consilierul. Simonis a conchis că la unele contestații primarul Nicolae Robu este extrem de vehement în a face acuzații, dar că la altele unde există subcontractanți prieteni de-ai săi nu spune nimic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.