Diete cu slănină sau cu ciocolată, soluțiile extreme pentru persoane care doreau...

Diete cu slănină sau cu ciocolată, soluțiile extreme pentru persoane care doreau să slăbească. Care sunt secretele unei cure reuşite VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dana stoian

Se apropie sezonul estival, motiv pentru care unele doamne sau domnișoare care au acumulat kilograme în plus în aceste luni vor să le dea jos. Dacă se poate, cât mai rapid și fără un efort prea mare. Tocmai de aceea, nu puțini sunt cei care apelează la diete, sucuri sau suplimente alimentare așa-zis miraculoase. Dana Stoian, medic endocrinolog, a fost prezentă, în această seară, în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE pentru a vorbi despre cum putem slăbi și care este dieta cea mai potrivită pentru fiecare persoană. Invitată este absolventă a Institututlui de Nutriţie Integrativă, acreditat de Universitatea de Stat din New York şi are diplomă de health coach.

Doctorul timișorean a povestit că mai ales pentru tineri, sănătatea este, de cele mai multe ori, pe ultimul loc. Astfel, prea puțini își propun să slăbească pentru sănătate, ci au diferite motive simple: se mărită peste câteva luni și vor să intre în rochia de mireasă preferată, nu mai pot urca scările sau nu se mai pot încălța. Dar Dana Stoian spune că e important să existe o motivație, nu neapărat una sofisticată.

„Rețele nu sunt standard, se realizează în funcție de programul fiecărui pacient, de personalitatea lui. De asemenea, viteza de slăbire depinde de cât de sănătos sau de bolnav este pacientul. Bolnavii nu pot să slăbească rapid, dar la o fată de 26 de ani, sănătoasă, poți merge pe o dietă accelerată. Nu poți să alegi o dietă standard pentru toată lumea. Foarte ușor găsești motive să renunți la regim, oricât de lejer ar fi. Cheia succesului e motivația”, a explicat medicul Dana Stoian.

Doctorul endocrinolog timișorean spune că a ajuns să dea și diete cu slănină și cârnați sau cu ciocolată unor persoane care pur și simplu erau dependente de acestea.


„Am socotit 40 de grame de slănină pe zi, iar omul când a auzit mi-a zis că mai bine lasă slănina în pace, decât doar să-și deschidă gustul. Iar la dieta cu ciocolată, am scos anumite alimente care nu erau compatibile, a fost o variantă extremă pentru că persoana respectivă nu putea renunţa la dulciuri”, a precizat Dana Stoian, la PRESSALERT LIVE.

Suplimentele alimentare, un pericol pentru sănătatea românilor

Medicul timișorean a vorbit și despre importanța sportului, care ne ajută să slăbim doar în proporție de 20%. Restul ține de alimentație și de stilul de viață adoptat. Dana Stoian a oferit detalii și despre sucurile de slăbit promovate din ce în ce mai frecvent și spune că unele dintre acestea „taie pofta de dulce, scad pofta de mâncare, dar nu fac minuni. Dar nu există un suc miraculos pe care să-l bei dimineața, să-ți permiți să mănânci toate porcăriile din lume și să fi tras prin inel până seara”.

În ceea ce privește suplimentele alimentare, singurele care au efecte sunt amfetaminele, adică un fel de droguri care „accelerează metabolismul. Din cauza lor nu poți să dormi noaptea, mergi des la toaletă. Din păcate, tot ce intră în România ca supliment alimentar, Agenția Națională a Medicamentului nu este obligată să-i verifice compoziția. În cazul unui pacient operat pe cord, acesta are risc de moarte subită din cauza amfetaminei. Aceste suplimente alimentare nu sunt verificate de nimeni”.

Doctorul Dana Stoian spune că este important ca omul să conștientizeze că este gras, că are o problemă, dacă vrea să slăbească. „În trecut, eu am avut 100 de kilograme, dar nu m-am perceput ca fiind grasă, am știut că mănânc mai mult. Am avut un șoc într-o zi în care am vrut să iau niște pantaloni pe mine și nu au intrat. Atunci am început partea de nutriție. Am început de la propria dietă. Acum, nu fac diete perfecte pentru pacienți, ci accesibile, rezonabile, care pot fi urmate. Îi dau omului o dietă pe care poate să o țină, pentru că omul vine la mine să-l ajut, iar eu trebuie să-i dau un răspuns real”.

Medicul timișorean Dana Stoian a mai explicat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că oamenii slăbesc, în medie, patru – cinci kilograme pe lună cu ajutorul unei astfel de diete personalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.