Copiii, admişi în clasa 0 la Liceul Pedagogic din Timișoara pe baza...

Copiii, admişi în clasa 0 la Liceul Pedagogic din Timișoara pe baza unor criterii DISCRIMINATORII. Ce se întâmplă cu cei care nu le îndeplinesc şi cum explică ISJ Timiş situaţia VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

liceul pedagogic carmen sylva 1

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” a decis ca pentru departajarea copiilor care se înscriu pentru cele 50 de locuri din clasa 0 să impună un punctaj care să facă departajarea solicitanţilor extrem de numeroşi, criteriile fiind unele discriminatorii

Din acest an, cu acceptul Inspectoratului Școlar Timiș, reprezentanții unității de învățământ au aprobat o listă cu un punctaj. În cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această a fost prezentat punctajul care a fost considerat de moderatoul emisiunii, jurnalistul Dragoş Boţa, ca fiind discriminatoriu – 30 de puncte pentru copiii care au părinţii sau bunicii angajaţi sau foşti angajaţi ai liceului, 25 de puncte dacă părinţii sau bunicii sunt sau au fost cadre didactice sau dacă micuţii au fraţi acum la cursurile de la „Carmen Silva”, 10 puncte dacă fraţii sunt foşti absolvenţi şi 20 de puncte dacă părinţii sau bunicii au absolvit liceul. În cazul în care sunt copii care nu îndeplinesc aceste criterii, dar mai rămân locuri libere, departajarea micuților se va realiza prin… tragere la sorți.

aura danielescu (1)

Ce explicaţii are inspectorul general Aura Danielelescu

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a explicat de ce s-au acceptat şi de către instituţia sa criteriile propuse de liceu.


„Anul trecut, Liceul Pedagogic «Carmen Sylva» a propus două clase pregătitoare, dar a sfârșit prin a avea șase, după ce părinții și-au făcut viză de flotant. Pur și simplu nu aveam unde să punem acești copii, unii elevi au ajuns să termine cursurile la ora 20.45. A trebuit să venim cu o soluție. Pentru că este o școală vocațională, Liceul Pedagogic a putut să rămână fără circumscripție școlară și au fost introduse aceste criterii”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul școlar al județului Timiș spune că toate criteriile propuse de reprezentanții unității de învățământ au fost analizate timp de câteva luni. Unul dintre criteriile propuse, dar care nu a fost acceptat, a fost acela de a se face dovada că părintele sau bunicul lucrează în fosta circumscripție care aparținea școlii, la o distanță de 300, maxim 500 metri. „Ce garanție aveam că părinții nu s-ar fi oprit din goana vizei de flotant și ar fi început goana după o adeverință de la o firmă care își desfășoară activitatea în apropierea școlii. Dacă nu am fi introdus criterii specifice, copiii de la Liceul Pedagogic ar fi ajuns pe trei schimburi în cel mai scurt timp, nu pe două schimburi cum este acum”, a semnalat Aura Danielescu. Inspectorul şcolar general a admis, într-un final, că toate criteriile aprobate pot fi considerate discriminatorii şi că oricare părinte poate ataca în justiţie documentul.

În total, la 12 unități de învățământ din Timișoara care nu mai au circumscripție școlară au fost introduse criterii specifice. Printre cele fără circumscripție școlară se numără și o clasă cu predare în limba germană de la Colegiul Național Bănățean, în care copiii sunt admiși doar după ce susțin o testare de limbă. La fel se întâmplă și la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Până în acest moment, la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au fost înscriși 12 copii pe cele 50 de locuri disponibile. Înscrierile în clasa pregătitoare au început în data de 29 februarie și se desfășoară până în 18 martie.

1 COMENTARIU

  1. „Dacă nu am fi introdus criterii specifice, copiii de la Liceul Pedagogic ar fi ajuns pe trei schimburi” si ca sa salvam situatia ne intoarcem la FEUDALISM??? cu scuza de a evita FANARIOTUL??? Ce a fost tata? ca sa nu fie cine da mai mult???
    PROFESORII si DIRECTORUL isi asigura locurile pentru copii si nepoti la scoala de stat, platita de noi toti? Aia de la finante sa-si deschida, atunci, firma cu criteriu specific: nu plateste nici un impozit. Copii doctorilor sa intre automat la medicina fara examen, un alt criteriu specific.
    Locul de parlamentar sa se transmita in familie, direct, fara alegeri, un alt criteriu specific.

    S-a dat legea, s-a gasit modul de a o ocoli…

    BRAVO. CU asa GANDIRE in cadrul scolilor o sa ajungem DEPARTE (… dar aveti putina grija la directia de mers …).

    . Suntem normali/ inteleg frati surori, dar mama, tata, bunicu, strabunicu, …, Carmen. Unde suntem ?!? La curtea regelui Soare?
    Vocational inseamna si ca vocatia se transmite genetic la TIMISOARA?
    Puteti introduce si un alt criteriu in acest caz: „conceptia propriu-zisa a avut loc in cadrul …”, cu poza atasata…

    NU aveti idei care sa treaca dincolo de pragul casei voastre?

    Alo PRIMARU!?! DACA EI au cerere, dati-le locatiile scolilor/liceelor fara elevi si dispare situatia de a avea 3 schimburi.

    Incurajam pe cei bun su sustinem mediocritatea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.