Discuții la Timișoara despre alternative la pedeapsa cu închisoarea. Ce vrea să...

Discuții la Timișoara despre alternative la pedeapsa cu închisoarea. Ce vrea să facă o asociație pentru câțiva tineri condamnați

0
DISTRIBUIȚI

puscarie

Cum ar fi ca un criminal să ajungă să devină mentor pentru alți infractori. Sau ca unii deținuți să nu fie închiși într-un penitenciar, ci să locuiască într-un centru în care se află și o ușă de metal care este mereu deschisă, chiar și noaptea, dar în cazul în care intenționează să fugă, vor răspunde pentru fapta lor. Sau ca delincvenții să interacționeze cu victimele infracțiunilor lor. Se întâmplă în Italia, în cadrul unui centru înființat de Asociația Comunitatea Papa Giovanni XXIII drept alternativă la pedeapsa cu închisoarea. Totul cu scopul de a contribui la reducerea numărului de persoane din penitenciare, dar și de a-i ajuta pe cei condamnați să se integreze mai ușor în societate și să nu recidiveze.

Specialiști din cadrul Asociației „Generație Tânără” din Timișoara au vizitat ineditul centru din Italia. Asta după ce ONG-ul a fost partener în cadrul proiectului european „Reducerea numărului de persoane din închisoare – Instrumente juridice avansate în Europa”, implementat de asociația din Italia alături de parteneri din șase țări implicate.


La finalul proiectului a fost realizat și un studiu comparativ al alternativelor la pedeapsa cu închisoarea și a fost organizat și un seminar pe această temă la Timișoara.

Mariana Petersel, președintele Asociației „Generație Tânără”, a anunțat că, în viitorul apropiat, și la Timișoara va fi realizat un centru ca o alternativă la pedeapsa cu închisoarea. În acest moment, se caută surse de finanțare. „Cred că societatea trebuie să se mobilizeze și trebuie să înțelegem că biblic a greși e omenesc. Cred că ar trebui să începem în primul și în primul rând cu tinerii care suportă o formă de detenție, pentru că eu spun de multe ori că ei au furat un măr și noi le furăm copilăria sau adolescența. Cred că aceștia ar trebui să fie primii care ar trebui să beneficieze de o alternativă la detenție. Noi ne oferim să începem și un proiect-pilot, ne gândim la un centru, la o casă familială în care să putem să avem două, trei persoane care să se reconstruiască moral și să-și redobândească identitatea reală”, a precizat Mariana Petersel.

Potrivit statisticilor, în România există peste 30.000 de deținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.