Dovada ÎNCĂLCĂRII legii de către Primăria Timişoara în scandalul „HCL pentru avocat”,...

Dovada ÎNCĂLCĂRII legii de către Primăria Timişoara în scandalul „HCL pentru avocat”, prezentată la PRESSALERT LIVE VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

stoia cojocari diaconu robu

O nouă demonstrație a faptului că autoritățile locale se joacă cu legea a fost făcută în această seară la PRESSALERT LIVE. Jurnalistul Dragoș Boța a făcut noi dezvăluiri legate de proiectul controversat de HCL aprobat azi, prin care Primăria Timișoara își va angaja avocați pentru a se apăra în scandalul cu Curtea de Conturi, deși are un serviciu juridic propriu.

Moderatorul Dragoș Boța a spus că secretarul Ioan Cojocari a vizat de legalitate hotărârea, dar referatul care însoțește hotărârea nu e semnat de nimeni de la Departamentul Juridic. „Domnul Robu a spus că nimeni nu a vrut să vizeze pe motiv că și-ar da singuri un cartonaș roșu, recunoșteau că nu sunt competenți”, a precizat jurnalistul. Sorin Grindeanu nu a rămas surprins de decizia juriștilor și a adus aminte de antecedentele lui Ioan Cojocari din perioada Marian Iancu în fotbalul timișorean. „Eu în continuare cred că sunt juriști buni în Primărie. Și motivația e că nu au semnat acel referat pentru că nu consideră acea hotărâre de CL legală. Vizavi de domnul Cojocari, e prima dată când face lucruri de acest tip? Să vă aduceți aminte plenurile din 2008, altă speță… Au fost discuții interminabile, sper să mai existe stenograme, în care domnul Cojocari și-a asumat de legalitate. Și înainte erau diverse spețe în care inclusiv domnul Ciuhandu a fost în instanță, în nume personal, cu avocat, chiar dacă acuzațiile erau pentru primarul Municipiului Timișoara”, a declarat Sorin Grindeanu la PRESSALERT LIVE.

Ce este diferit la CJT

„Eu nu am mai auzit de așa ceva, și sunt primari cu dosare în diverse stadii, să plătească casă de avocatură din bugetul local ca să-i apere pe ei sau pe consilierii locali. Înțeleg că s-a adoptat același tip de hotărâre la CJT, dar e o diferență… Din ce știu s-a adoptat o hotărâre de consiliu județean doar pentru a putea fi reprezentat, iar plata către casa de avocatură o vor face cei care vor fi acuzați sau vor să se apere în nume personal, nu din bugetul CJT. Cred că e nevoie ca să fie reprezentată ca instituție, dar la CL mi se pare o forțare a legii. Dacă se angajează mâine casa de avocatură, se plătește, și e și control mâine de la Curtea de Conturi? Fără dubiu, e prejudiciu la bugetul local”, a mai spus președintele PSD Timiș.

Dovada încălcării legii de către Primăria Timişoara

Dragoș Boța a prezentat dovada faptului că legea a fost încălcată astăzi prin adoptarea hotărârii de consiliu local  – OUG 26 / 2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare, care e în con. „Domnii din Primăria Timişoara au violat legea la articolul 1, alineatul 1 și 2 din ordonanţă lucrurile sunt foarte clare.


La 1 se spune că autoritățile și instituțiile publice ale administrației publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare, care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, asistență sau reprezentare. La alineatul 2 – în situatii temeinic justificate, în care activitățile amintite mai sus nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, poti fi achiziționate servicii de această natură, în condițiile legii, numai cu aprobarea, în cazul nostru. a consiliului local. Azi s-a spus pe sărite, că e o situație temeinic justificată… Astăzi s-a încălcat legea cu nonșalanță”, a conchis Boța.

Primar, condamnat definitv pentru bani daţi fotbalului

„Nu e prima dată când există un diferend între Primărie și Curtea de Conturi. Sunt juriști buni în primărie și dacă nu, văd că domnul Robu îi desconsideră, să se desființeze acest serviciu, să se externalizeze, s-ar reduce atunci și din cheltuieli… Eu spun că nu e legal. Și o spune unul care a fost viceprimar șase luni cu Robu primar. Această hotărâre, modul în care s-a înființat ACS Poli, a fost votată asocierea, nu vorbesc de finanțări, asocierea nu e împotriva legii, modul în care s-a desfășurat, s-a finanțat mai departe, nu știu. Fiecare din cei care sunt parte, și există un prejudiciu, dacă se consideră că se îndreaptă chiar împotriva consilierilor, viceprimar, primar, fiecare își gestionează individual, sau își pot găsi avocat sau casă de avocatură împreună, dar plătite personal nu din bugetul CLT”, a adăugat Sorin Grindeanu. Care a specificat că „la Buzău pe o speță asemănătoare există deja o sentință definitivă, cu fostul primar”. Conform informațiilor publicate azi de PRESSALERT.ro, avocatul Cristian Clipa s-ar fi întâlnit încă dinainte de aprobarea caietului de sarcini cu Nicolae Robu pe tema conflictului cu Curtea de Conturi.

sorin grindeanu la pressalert live (1)

„Se trece din ilegalitate în ilegalitate” 

Întrebat despre reacția la scandalurile prezentate de PRESSALERT, printre care cel legate de Retim și cel al benzinăriei din Modern, încălcări clare ale legii, șeful PSD Timiș a concluzionat: „Și pe mine mă miră, și cazul cu Retim și cel pe care l-ați documentat foarte bine, cu benzinăria, cu avizele, și de autorizații, retrocedarea, ce au însemnat papucii cu lac… Toate aceste lucruri se adună și din păcate pentru orașul nostru se trece din ilegalitate în ilegalitate sau din forțare a legii în forțare a legii. V-o spune cineva care a făcut parte din CLT (…) M-ați întrebat care e finalitatea. Cred că din păcate, tot ce se întâmplă acum, sunt încălcări repetate ale legii, dar mai e vorba de ceva. Pe unele din acestea există indicii clare de corupție. Primele două exemple, Retim și chestiunea cu benzinăria, este în mod cert corupție. Dar nu sunt eu în măsură, există organe de justiție, care trebuie să verifice. Noi putem doar să ne dăm cu părerea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.