Eveniment al organizaţiei „Salvaţi Copiii”, pentru dotarea cu aparatură a secţiei de...

Eveniment al organizaţiei „Salvaţi Copiii”, pentru dotarea cu aparatură a secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean Arad

0
DISTRIBUIȚI

salvati copiii

Sala Europa a hotelului Best Western Central din Arad va găzdui joi, 3 martie, de la ora 10,15, un eveniment al organizaţiei „Salvaţi Copiii”, care constă în dotarea cu aparatură a secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean Arad. Spitalul din Arad va primi un ecograf în valoare de 20.000 euro pentru depistarea afecţiunilor nou-născuţilor şi, implicit, pentru reducerea ratei mortalităţii infantile.


Aceasta continuă să fie un capitol sumbru pentru România, care se află pe primul loc în UE, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1.000 de copii născuţi vii în 2014, ceea ce înseamnă că anual mor 1.700 de copii mai mici de un an. La eveniment va fi prezent şi tenismenul Horia Tecău, care s-a implicat şi a sprijinit acest demers al organizaţiei.
În perioada 2012-2015, organizaţia „Salvaţi Copiii” a reuşit să doteze 58 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din 34 de judeţe ale României, prin campaniile de strângere de fonduri „Bun venit pe lume” şi „Un gest pentru o viaţă” şi a dezvoltat programe de educaţie parentală pentru părinţii şi copiii acestora din zonele defavorizate. Prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donaţii SMS sau Direct Debit dar şi prin sprijinul companiilor partenere, alte 25 de secţii de nou-născuţi, printre care Timişoara, Haţeg şi Reşiţa vor avea parte de un suport similar în acest an.
Surse foto – salvaticopiii.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.