Ai simțit cutremurul din weekend? Află câte clădiri cu risc seismic avem...

Ai simțit cutremurul din weekend? Află câte clădiri cu risc seismic avem în Timișoara şi unde sunt situate

0
DISTRIBUIȚI

cladire bicaz

Weekendul care tocmai s-a încheiat le-a adus timişorenilor pe lângă relaxare şi distracţie şi un eveniment neaşteptat. Ne referim la cutremurul de intensitate redusă pe care unii timişoreni l-a simţit, iar alţii nu. Un lucru însă este cert. Întrebarea „ce ar fi fost dacă cutremurul de vineri ar fi avut altă intensitate” a fost prezentă în minţile multor oameni.


Însă Timişoara pare să fie în mare parte „liberă” de clădiri cu structuri problematice. Sau cel puţin asta reiese din răspunsul primit de PRESSALERT.ro din partea Primăriei Timişoara la o cerere în baza legii, prin care am solicitat să ştim dacă în Timişoara avem clădiri care sunt în pericol de prăbuşire în cazul unui cutremur.

Conform adresei Primăriei Timişoara, niciunul din imobilele verificate nu fost inclus în categoria risc seismic de graul I. În schimb, imobilul situat pe strada Petre Râmneţeanu la nr. 15A a fost încadrat ca făcând parte din categoria a II-a risc seismic. Cele mai multe imobile verificate s-au încadrat în categoria a III-a risc seismic. Acestea sunt situate la adresele strada Cosmonauţilor nr. 4, Diaconu Coressi nr. 112, Ana Ipătescu nr. 13B, 1 Decembrie nr. 88A, Iederei nr. 1, strada Martir Marius Nemtoc nr. 4A, str. Colonel Enescu nr. 11. Doar un singur imobil a fost identificat ca făcând parte din categoria de risc seismic IV, acesta fiind situat pe strada Musicescu la nr. 28.

Conform aceluiaşi răspuns trimis de Primăria Timişoara către PRESSALERT.ro se arată că între anii 1995 – 2005 au fost emise nu mai puţin de 326 de autorizaţii pentru lucrări de consolidare a unor clădiri încadrate în diferite grade de risc seismic.

FOTO: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.