EXCLUSIV Cum se diminuează profitul Retim SA pentru confortul acționarului german. Vezi...

EXCLUSIV Cum se diminuează profitul Retim SA pentru confortul acționarului german. Vezi ce sume au ajuns la companiile controlate de acesta

0
DISTRIBUIȚI

euro_1

Diminuarea profitului Retim SA, societate în care Consiliul Local Timișoara deține 50% din acțiuni, continuă. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în loc să-și cumpere direct mașini, fiind pe profit, societatea de salubritate închiriază mașini de la alte companii ale acționarului german. Ba mai mult, partea germană oferă consultanță de zeci de mii de euro pe lună firmei unde este acționar. Retim este societatea care i-a cumpărat primarului Nicolae Robu un Mercedes de 75.000 euro și plătește întreținerea și benzina consumată de mașină.

Printre cheltuielile care compun suma de 365.598,57 euro, pe care Retim SA o cere Primăriei Timișoara ca despăgubire pentru că a anulat concesiune pentru terenul pe care societatea de salubrizare nu a realizat în termen stația de compostare uscată, se numără și contracte încheiate de firmă cu alte companii ale acționarului german.


Cu RRR GMBH Remmert Recycling a fost încheiat un contract de consultanță pentru stația de compostare în valoare de 65.571,88 euro, iar cu RER Recuperare SRL, un contract de asistență juridică în valoare de 4.933, 19 euro. Ca justificare la acest ultim contract sunt atașate factura și rapoartele întocmite de o casă de avocatură. Din acestea reiese faptul că Retim a plătit, printre altele, deplasarea la Hanovra a avocaților pentru a se întâlni cu Alexander Remmert, reprezentantul acționarului german, și a discuta despre semnarea a diverse contracte legate de proiectul stației de compostare. Avocații au facturat și decontat inclusiv orele petrecute în avion, bonul de taxi și capuccino-ul băut.

Am solicitat un punct de vedere celor de la Retim SA care au refuzat să răspundă la întrebări și ne-au cerut să transmitem un mail cu întrebările. Când vom primi un punct de vedere de la aceștia îl vom publica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.