EXPLOZIV Partenerul de concediu al primarului Robu confirmă dezvăluirile PRESSALERT.ro despre benzinăria...

EXPLOZIV Partenerul de concediu al primarului Robu confirmă dezvăluirile PRESSALERT.ro despre benzinăria construită ilegal: „Dacă nu făceam așa nu primeam autorizația” VIDEO

2
DISTRIBUIȚI
teodor tuducan benzinarie
Omul de afaceri Teodor Tuducan explicând cum s-a putut ridica benzinăria sa

Omul de afaceri Teodor Tuducan, partenerul de concediu al primarului Nicolae Robu, recunoaște într-o înregistrare video, practic, toate dezvăluirile PRESSALERT.ro legate de ridicarea ilegală a benzinăriei în intersecția de la Modern. Vă reamintim faptul că am în urma investigației jurnalistice am descoperit că terenul a fost retrocedat în doar opt luni de când Tuducan a devenit mandatarul familiei care-și revendica fără succes terenul de 11 ani, iar ulterior s-au dat autorizații de construire ilegale, pentru benzinăria care are doar trei locuri de parcare și ridicarea unei parcări pe domeniul public fără a exista însă un HCL care să stabilească lucrul acesta.

Ieri, după ce Teodor Tuducan m-a amenințat cu procese lungi dacă voi continua să scriu despre ridicarea benzinăriei ilegale, colegul meu, fotoreporterul Adrian Pîclișan s-a dus să facă câteva fotografii. Imediat a fost reperat de Tuducan, care coordona lucrările de pe șantier, abordat de acesta, iar omul de afaceri a început să facă pe ghidul. Partenerul de concediu al lui Nicolae Robu a recunoscut, fără să-l întrebe nimeni, faptul că nu putea să ridice benzinăria pe cei nici 500 de metri pătrați de teren dacă nu se construia parcarea ilegală pe domeniul public.


Tuducan a continuat să susţină că parcarea a fost aprobată prin hotărârea de consiliu local prin care s-a aprobat PUZ-ul pentru benzinărie, lucru total neadevărat.

Iată monologul lui Tuducan, integral, din momentul în care s-a întâlnit cu colegul meu: „Vă ajut cu ceva? Eu sunt Teo, sunt proprietarul benzinăriei. Terenul ăsta este domeniul public, parcare pentru… Înainte parcau toți pe noroi. Acum am făcut prin hotărâre de consiliu local, prin HCL, când mi-au dat autorizație. De comun acord am fost să amenajez și parcarea asta ca să-mi dea autorizația de benzinărie. Și au zis să amenajez și parcarea aia.Intră pe acolo (maşinile, n.a.), vine alee și parchează. Să nu mai parcheze acolo pe noroi. Am cumpărat jardiniere să blochez un pic strada, să nu mai parcheze o perioadă și tot locul ăla, șaizeci, iar alea zece mașini care parcau acolo pe iarba aia verde vor parca aici pe domeniul public. Vor parca pe domeniul public, e parcare publică, pentru ei. Nu știu ce atâta scandal. O venit și Boța mai înainte, acum jumătate de oră, un nemernic, ca idee vă spun. Mi se pare o mizerie, o mizerie, o mizerie. Nu am fost deloc încântat că am plătit 27.000 euro investiția asta, dar a fost prin hotărâre de consiliu local. Dacă nu făceam așa nu primeam autorizația. Adică am fost și eu de acord. Eu am fost cel care am zis da sunt de acord, da, da. M-o obligat, am fost de acord să fac parcare pe domeniu public prin grija investitorului, pe banii societății. Săptămâna viitoare predau lucrarea la primărie și rămâne proprietar Primăria Timișoara pe ea, domeniu public, parchează. N-are cine să parcheze decât cei de la blocuri. Ca idee dacă aveţi ceva să întrebaţi, aveţi chiar persoana potrivită”.

Tuducan a plecat după fotoreporterul Adrina Pîclişan şi a continuat cu explicaţiile „aici vine o zonă verde, de 650 mp. Peste o săptămâna, acum nu am putut din cauza noroiului, va fi cu gazon când o predau la primărie.Când predau lucrarea la primărie, nu are primăria așa lucrare, la un standard cu gazon, cu tot. Am făcut-o să arate bine și benzinăria. Că și eu câștig de pe urma benzinăriei că e OMV, închiriată la OMV. Asta e făcută doar ca să arate bine, nu ştiu, să nu fie mizerie. Peste o săptămână, când treci prin Timişoara, uau ce s-a întâmplat că chiar arată bine?”. Vă reamintim că pentru această benzinărie comisia de circulaţie a Primăriei Timişoara, unde preşedinte este Nicolae Robu,  a dat două avize favorabile, unul la doar câteva ore după depunerea cererii de către Tuducan.

2 COMENTARII

  1. Daca e adevarat ceea ce a declarat Tuducan, insemna ca in administratia locala legea nu mai conteaza deloc, ca o autorizatie de construire se emite NU pe criterile legii, ci pe angajamentul ca beneficiarul autorizatiei sa realizeze anumite lucrari (extra) sau sa indeplinesca anumite obligatii.
    OAMENI BUNI, ASTA ESTE DEFINITIA ABUZULUI DE AUTORITATE. Indifirent de interesul afirmat in efectuarea acelei lucrari, NU poti conditiona eliberarea autorizatiei publice de efectuarea unor lucrari ce nu se circumscriu conditiilor cerute de lege pentru eliberarea acelei autorizatii.
    Inca o data, Primarul isi arata caracteru dictatorial, dand dovada de persiflare totala a legii si o desconsiderarea a valorilor statului de drept care, oricum reprezinta o notiune de neinteles pentru el. Poate art trbui sa se autosesizeze organele abilitate de cerectare penala, intrucat s-a creat un precedent foarte periculos. Maine ne vom trezi ca nu mai putem construi case sau alte constructii daca Nu punem Bolduri sau daca Nu asfaltam starzile orasului, ori daca pietruim curtea vreunui Primar,secretar, director sau alt functionar din administratiile publice locale.

  2. Domnule Bota de ce nu faceti o plangere penala pe numele lui Robu si a celorlalte persoane implicate in acordarea autorizatiilor ilegale? Sa fie lasate organele competente sa si faca datoria! Simplu nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.