Grupare româno – daneză care a dat un „tun” de şapte milioane...

Grupare româno – daneză care a dat un „tun” de şapte milioane de euro, anihilată de DIICOT. Vezi ce metode româneşti a exportat reţeaua în statul nordic UPDATE 1 Surpriza ENORMĂ de la percheziţii

0
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 08_resize

O grupare româno – daneză, specializată în înşelăciuni şi exploatarea persoanelor, care a produs un prejudiciu de şapte milioane de euro a fost anihilată în urma unei operaţiuni a DIICOT şi a Serviciului de combatere a crimei organizate Arad împreună cu anchetatorii din Danemarca. Totul a pornit de la informaţiile poliţiştilor români că  sunt racolate persoane cărora li se promiteau locuri de muncă bine plătite în statul nordic. Gruparea a acţionat în special în perioada 2012 – 2014.

În realitate, când ajungeau acolo persoanele respective erau angajate în firme fantome, iar pe numele lor erau cumpărate diverse bunuri în rate sau chiar se luau credite bancare. Banii şi bunurile ajungeau în realitate la membri grupării. Peste o sută de persoane au fost victimele acestei reţele de trafic de persoane.


Cooperarea autorităţilor din cele două state a făcut să fie identificate ambele segmente ale grupării, cei 20 danezii şi românii care acţionau în statul nordic fiind arestaţi anul trecut. În această dimineaţă s-a trecut la anihilarea segmentului din România – fiind efectuate 20 de percheziţii în judeţele Botoşani, Vrancea, şi Mureş. Liderul grupării şi alte 18 persoane vor fi aduse pentru audieri la sediul DIICOT Arad.

UPDATE 1 În timpul percheziţiei la unul dintre suspecţi, poliţiştii au descoperit peste 800.000 lei cash. Conform comunicatului DIICOR „la data de 20.02.2015, între România şi Regatul Danemarcei s-a încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, având în vedere faptul că infracţiunile s-au săvârşit pe teritoriile ambelor state, facând obiectul cercetărilor deopotrivă ale autorităţilor judiciare române, cât şi ale celor daneze.La data de 26.02.2015  partea daneză a procedat la arestarea a 20 de membri ai grupului infracţional care se aflau pe teritoriul Danemarcei la momentul respectiv, operaţiunea fiind denumită „Cuibul de Viespi”. În prezent, cei 20 de membri sunt judecaţi  de către instanţa daneză pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, înşelăciune, fraudă informatică şi evaziune fiscală.Echipa comună de anchetă a beneficiat de sprijin logistic şi finanţare din partea Eurojust”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.