Încep lucrările la pasajul Jiul. Cine a câştigat lucrarea şi ce spune...

Încep lucrările la pasajul Jiul. Cine a câştigat lucrarea şi ce spune Grindeanu despre contestaţii

0
DISTRIBUIȚI

Pasaj Jiul Circumvalatiunii extindere

Anunţ important făcut astăzi de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pe Facebook. După ce în urmă cu mai multe săptămâni Robu tuna şi fulgera la adresa PSD Timiş pe motiv că social-democraţii din judeţ ar fi boicotat licitaţia de extindere a pasajului Jiul, astăzi Robu a informat că Primăria Timişoara a avut câştig de cauză în scandalul licitaţiei. „Vă informam, cu ceva vreme în urmă, că, în mod evident lipsit de temei și, prin urmare, DOAR ÎN SCOP DE BOICOT, a fost contestată licitația pentru contractarea executantului LĂRGIRII LA 5 BENZI (!!!) a pasajului pe sub calea ferată „Jiul-Circumvalațiunii”, asta într-o primă fază, apoi, la indigo, și licitația similară privitoare la pasajul „Popa Șapcă”. Ei bine,astăzi am primit decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor: contestaţia de boicotare a fost respinsă! Deci, astăzi am semnat contractul cu firma câştigătoare, reputata companie austriacă Porr Construct.


SRL. Consecinţă în cel mai scurt timp vor începe lucrările”, a scris Robu. Durata contractuală este de 14 luni, însă ca de obicei primarul a promis că va cere urgentarea lucrărilor, strategie care până acum s-a dovedit un eşes. Spre exemplu. lucrarea de reabilitare a străzii Podeanu a durat mai bine de un an de zile nefiind nici acum finalizată deşi termenul era de trei luni.

Legat de acuzele că PSD ar fi boicotat licitaţiile, șeful PSD Timiș, Sorin Grindeanu, a spus că „dacă începeau aceste lucrări, se bloca tot orașul în trafic. A realizat din punct de vedere electoral că acest lucru îi aduce voturi în minus și a blocat aceste lucrări. De ce nu a făcut acum un an licitațiile că treceau și contestațiile. Nici nu poți să vii și să îţi ascunzi incompetența și faptul că nu ai făcut anumite lucruri și să dai vina tot timpul. Ba e de vină Bucureștiul, ba e de vina PSD, ba e de vina nu știu cine. Eu cred că perioada asta de a-ți ascunde incompetența dând vina pe alții a trecut. Eu cred că e cazul să trecem în altă etapă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.