Infocentrele din județ, lăsate în voia sorţii. Ce semal de alarmă trage...

Infocentrele din județ, lăsate în voia sorţii. Ce semal de alarmă trage Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

centru turistic fardea

Promovarea turismului din județul Timiș, la mila primarilor indiferenți. Asociația pentru Promovarea Turismului din Timiș a atras astăzi atenția, în cadrul unei conferințe de presă, că centrele turistice din Timiş nu sunt valorificate la potenţialul lor maxim.

Pe raza județului există nu mai puțin de 18 centre de acest tip, centre care au fost construite în cadrul unor proiecte cu fonduri europene și care sunt situate în localități precum Timișoara, Belinț, Nădrag, Periam, Pișchia sau Satchinez.


Directorul asociaţiei, Delia Barbu, a atenţionat că primăriile din judeţ nu sunt interesate să pună în valoare aceste centre sau să le doteze cu materialele necesare pentru a atrage turişti sau pentru a promova obiectivele judeţului. Mai mult, angajaţii acestor centre ar fi plătiţi din bani europeni, dat fiind faptul că şi centrele au fost amenajate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Cel mai probabil, odată cu încheierea finanţării de la UE, centrele respective vor rămâne în paragină.

„Ce îmi doresc eu este să vedem cum le putem face funcţionale. Eu ca asociaţie pot să le ofer pliante, dar nu pot să le fac eu obiecte promoționale. Au personal de specialitate. Ei au senzația că nu trebuie să stea acolo opt ore, turiștii care trec prin zonă nu merg să viziteze acele centre. Pot măcar să promoveze arealul, județul dacă trece vreun turist pe acolo”, a declarat Barbu.

În speranța că totuși primarii din Timiș vor înțelege importanța infocentrelor din județ, Asociația pentru Promovarea Turismului va organiza la finalul acestei săptămâni o conferință internațională unde vor fi prezenți reprezentanți ai asociațiilor de profil din județele Arad sau Caraș-Severin și specialiști din Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.