ÎNFRÂNGERE la comisii pentru ACS Poli: primii doi jucători care au pârât...

ÎNFRÂNGERE la comisii pentru ACS Poli: primii doi jucători care au pârât clubul au primit dreptate. Ce riscă clubul timișorean

0
DISTRIBUIȚI

POLI19_resize

Veste proastă pentru formația bănățeană de la FRF, Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor a dat un răspuns memoriilor înaintate de Alex Lazăr și Alexandru Popovici împotriva clubului. ACS Poli e obligată oficial să le plătească jucătorilor sumele datorate. Managerul sportiv Daniel Stanciu anunțase că se va face recurs la sosirea deciziei și că clubul nu riscă deocamdată să fie sancționat. Săptămâna viitoare însă lista cu jucătorii către care vor trebui virați bani urgent s-ar putea mări la patru.

Cei doi jucători au câștigat prima rundă la comisii pentru obținerea banilor restanți după ce săptămâna trecută memoriile lor au fost amânate. Se părea că se vor tergiversa ca în alte situații asemănătoare, dar ieri au sosit hotărâri clare. În cazul lui Alexandru Lazăr, de care ACS Poli se despărțise deja, CNSL a hotărât următoarele: ”Respinge excepția necompetenței generale a comisiilor FRF. Admite cererea reclamantului așa cum a fost formulată. Constată încetarea raporturilor contractuale, prin acordul părților, începând cu data de 02.03.2016. Obligă pârâtul la plata drepturilor financiare restante și la plata taxei de procedură. Cu recurs”. Mijlocașul mai avea de primit conform propriilor declarații plata pe patru luni.

Celălalt reclamant, atacantul Alexandru Popovici, încă sub contract cu ACS Poli și care nu a cerut despărțirea de club, avea și el adunate patru luni de neplată.


În speța sa comisia a specificat că trebuie să primească și prima de obiectiv din vara trecută.

Daniel Stanciu ne-a spus că deocamdată nu s-a primit oficial hotărârea pe adresa clubului în cazul celor doi și că ”există opțiunea recursului”. Conform Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor ”în cazul în care un club nu își execută obligațiile în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii definitive și executorii, acesta va fi sancționat”. Astfel, ACS Poli, dacă nu plătește, riscă după epuizarea căilor de atac să fie sancționată cu două puncte o dată la 15 zile calendaristice de întârziere la plată. La acest paragraf intră și interzierea drepturului de a transfera și legitima jucători.

Urmează Boldea și Poparadu

După Alex Popovici, peste o săptămână încă doi jucători aflați sub contract, dar rămași în afara lotului de A, ar putea primi răspunsuri favorabile la CNSL în spețe aproape identice. E vorba de Cristian Boldea și Adrian Poparadu. Cazurile lor se judecă pe 9 martie pentru că s-au îndreptat mai târziu către FRF.

Situația bănățenilor e delicată în condițiile în care, conform aceluiași oficial, ”suma datoriilor se modifică de la o zi la alta”. Cluburile au primit deja banii din drepturile TV, sumă cheltuită rapid la Timișoara. ACS Poli a avut în total 1,2 milioane de euro în calitate de nou promovată plus aproape o 100 de mii pentru clasarea pe 11 la finele sezonului regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.