JALE Elevilor de clasa a VIII-a din Timiș nu prea le place...

JALE Elevilor de clasa a VIII-a din Timiș nu prea le place cartea. Câți au obținut note peste 5 la simularea Evaluării Naționale

0
DISTRIBUIȚI

evaluare nationala 2014 mate (1)

Dezastru la simularea Evaluării Naționale, în județul Timiș, dovadă că elevii de clasa a VIII-a nu prea au pus burta pe carte pentru a se pregăti pentru cel mai important examen din viața lor, pe care-l vor susține în vară.


Inspectoratul Școlar Timiș a anunțat, astăzi, că 58,45% din elevii din județ care s-au prezentat la probele scrise ale simulării Evaluare Naționale au obținut note sub 5.

Simularea a avut loc săptămâna trecută, din județul Timiș fiind înscriși 5.222 de elevi de clasa a VIII-a, însă aproape 200 au absentat. Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, nu a fost înregistrată nicio medie de 10, cei mai mulți dintre elevii care au obținut note peste 5, adică aproape 13%, s-au ales cu medii cuprinse între 5 și 5,99, doar 2% au obținut medii între 9 și 9,99.

În continuare, Matematica a fost materia care le-a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor din județul Timiș, la simulare, 68,49% au primit note sub 5. În ceea ce privește proba scrisă la Limba Română, procentajul este de 59,57%. Anul trecut, doar 46% dintre elevii din Timiș au obținut note peste 5 la simularea Evaluării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.