Legi absurde în România: educatoarea care urla la copii de 3 ani...

Legi absurde în România: educatoarea care urla la copii de 3 ani se poate întoarce în învățământ. Ce părere are inspectorul școlar general despre dascălul care cerea favoruri sexuale elevelor de 14 ani

1
DISTRIBUIȚI

monica cermure

O serie de incidente șocante s-au petrecut, în ultima perioadă, în școlile din județul Timiș, în care au fost implicați atât elevi, cât și dascăli.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, recunoaște că a crescut numărul apelurilor la 112, fiind semnalate acte de violență fizică sau verbală în școli, dar crede că asta nu înseamnă neapărat că a și crescut numărul incidentelor. „Incidente s-au întâmplat aproape tot timpul, doar că acum oamenii au învățat să spună, să se apere, se protejează și sună la 112”, a afirmat Aura Danielescu, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară.

Una dintre cele mai scandaloase situații din învățământul din Timiș a fost semnalată săptămâna trecută, când PRESSALERT.ro a publicat o înregistrare audio pe care se aude cum educatoarea de la Iohanisfeld urlă la niște copii cu vârste cuprinse între trei și cinci ani și jumătate și îi face „ciobani” sau „analfabeți”. Educatoarea și-a dat demisia luni, însă Aura Danielescu spune că dascălul se poate întoarce chiar și din toamna acestui an în învățământ.

„Este șocant pentru toți să auzi un cadru didactic în timp ce vorbește în acest mod cu copiii. Nu mi-a venit să cred, e neplăcut pentru toți, ne-a văzut o țară întreagă. Din păcate, educatoarea poate să se înscrie în toamnă la un concurs și să revină în învățământ. Ea nu mai are statut de cadru didactic titular, dar nu i s-a luat dreptul de a profesa în învățământ.


Educatoarea se poate întoarce să predea chiar și la școala din Iohanisfeld, nimeni nu o poate elimina dintr-o competiție. Dreptul de a profesa poate fi retras doar prin sentință judecătorească, dacă părinții o vor acționa în instanță”, a declarat inspectorul școlar general al județului Timiș.

aura danielescu (2)

Provocată de către moderatorul emisiunii, Aura Danielescu a vorbit și despre cazul profesorului Dan Deliu din Lugoj, suspendat după ce un părinte a depus o plângere la poliție în care-l acuză că i-ar fi cerut avansuri sexuale fiicei sale, în vârstă de 14 ani, căruia dascălul îi preda. „De-a dreptul mă trec fiori, acest cadru didactic le-ar putea fi tată elevelor. Dacă ceea ce declară părinții se confirmă, în mod cert acest coleg nu mai are ce căuta în sistemul de învățământ”, a precizat Aura Danielescu.

În ceea ce privește situația elevului de la liceul din Lugoj care a fost bătut într-o sală de clasă, săptămâna trecută, de șapte indivizi, inspectorul școlar general al județului Timiș a ținut să precizeze că „este un dosar pe rol al poliției. Incidentul s-a petrecut într-o pauză, școala are contract cu o firmă de pază și protecție. Cei șapte indivizi nu au intrat pe poarta principală, s-au plimbat pe coridor ca la ei acasă, au intrat în sala de clasă și l-au lovit pe elev. Școala poate să declanșeze o cercetare și să analizeze dacă există o fisură în ceea ce privește securitatea elevilor în timpul pauzelor”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.