Liderul PSD Timiş anunţă importarea a peste 10 primari şi viceprimari în...

Liderul PSD Timiş anunţă importarea a peste 10 primari şi viceprimari în funcţie de la PNL. Vezi care sunt condiţiile ca să candideze pe listele social-democrate VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu (5)

Invitat la PRESSALERT LIVE, președintele PSD Timiș Sorin Grindeanu a vorbit în premieră despre „achiziții” majore de la partidul rival înainte de alegeri. Social-democratul a explicat că e vorba de numeroși primari și viceprimari și că discută și cu alți „liberali care sunt dezamăgiți de «pedeledizarea» PNL-ului în județ”.

Întrebat despre oamenii doriți în echipă pentru următoarele alegeri, Sorin Grindeanu a surprins: „Sunt foarte mulți, nu doar în Timișoara, în județ, oameni serioși, care nu sunt neapărat membri PSD…”. Șeful PSD Timiș a explicat că e vorba de foști PNL-iști care au ajuns la conducerea unor localități în 2012, în mare parte prin intermediul USL-ului. „Luăm actuali primari și viceprimari în funcție care și-au făcut foarte bine treaba în localitățile respective… Cei cu care am discutat și-au câștigat mandatele în 2012 și în marea lor majoritate au câștigat pe USL. Discutăm și cu alții care sunt dezamăgiți de pedeledizarea PNL-ului în județul Timiș. Vreau mai degrabă să întăresc echipa noastră locală, care sunt consilieri locali, și care să vină alături de candidatul nostru la primărie, au o părere proastă față de ce înseamnă vechiul PNL. Am făcut măsurători în aproximativ 20 de localități”, a spus Sorin Grindeanu. Acesta a promis de asemenea că Florin Bârsășteanu, candidatul la Primăria Timișoara, va avea apariții publice în perioada următoare.

„Condiția principală e ca cei care vin alături de noi să fie acceptați de organizația locală. Eu personal am discutat cu peste zece primari și viceprimari ai PNL-ului, în funcție, unde noi nu aveam nici primar, nici vice, și cu unii am făcut deja întâlnirea cu organizațiile locale.


Scopul e câștigarea localității respective. Sunt până în 15”, a adăugat Grindeanu despre numărul celor atrași spre PSD.

Ce spune despre adeziunea lui Stoia

Președintele PSD Timiș a ținut să lămurească ceea ce a catalogat ca fiind „o dezinformare care a apărut în presa locală, pe surse”, „că nu putem noi să-l excludem pe Stoia fiindcă s-a pierdut adeziunea. Vreau să spun că un consilier local care candidează pe listele oricărui partid, în momentul în care se validează mandatul, trebuie să respecte legea, inclusiv apartanența la partidul pentru care a candidat. E o prostie imensă ce au spus, o provocare pe care am ținut să o lămuresc și nu făcea bine în primul rând primăriei. Ar fi însemnat că nu e valid mandatul de consilier local, nu e valid cel de viceprimar și tot ce a făcut nu e legal”, a adăugat Grindeanu. Acesta a explicat de ce Stoia mai activează, deși a fost exclus în urmă cu două săptămâni: „Noi am luat decizia, am trimis-o a doua zi către prefectură, prefectul sau instituția sa are termen 30 de zile să ia act. Nu are altceva de făcut, mai rămâne să trimită către CLT înștiințarea, așa e legea”.

Situaţia lui Bojin, la mâna Bucureştiului

Întrebat de o candidatură a președintelul CJT, Titu Bojin, care are pe rol un proces (pe fond, conflict de interese și abuz în serviciu), Grindeanu a spus că politic soarta sa a fost decisă. „Există în PSD o comisie la nivel național care va analiza fiecare caz în parte. Nu am trimis dosarul noi pentru că încă nu e perioada de validare la nivelul CJT. În maxim într-o lună vor veni deciziile legate de candidați pentru funcția de consilier sau primar. Decizia politică în marea majoritate a cazurilor, în cazul primarilor, am luat-o”, a conchis Grindeanu.

Despre varianta ca Titu Bojin să părăsească partidul, Sorin Grindeanu a oferit o replică care nu lasă loc de comentarii: „Eu nu cred că Titu Bojin va pleca din PSD, chiar dacă va fi un asemenea scenariu, el mi-a spus că e membru din 1968”. „Sunt aproape convins că, indiferent de deciziile nefavorabile, nu va părăsi PSD și nu cred că vor pleca (n.r. alții după el) din organizație, dacă prin absurd Titu Bojin ar pleca”, a încheiat președintele PSD Timiș.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.