Lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii ar putea fi oprite....

Lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii ar putea fi oprite. Cum minte primarul Nicolae Robu cu privire la finanțarea de la guvern și cum explică Grindeanu

1
DISTRIBUIȚI

noul corp spitalul de copii

Construcția unei noi aripi la Spitalul de Copii din Timișoara ar putea fi stopată pentru o bună perioadă de timp, din cauza unor neînțelegeri apărute între Primăria Timișoara și firma executantă, Prompt, deținută de un om de afaceri liberal. Primarul Nicolae Robu a declarat astăzi că „la spitalul de copii e pe terminate ultimul nivel, mai trebuia pus planşeul la ultimul nivel şi atunci construcţia în sine ca structură de rezistenţă demisol, parter plus şase etaje, deci opt niveluri e gata. În rest, sunt nişte neînţelegeri cu constructorul care acuză anumite erori de proiectare şi el şi are pretenţii care parţial ar putea fi onorate, parţial nu şi vom vedea ce se va întâmpla. Eu am purtat o discuţie cu aparatul primăriei, cu reprezentanţii aparatului primăriei implicaţi. Le-am trasat sarcină ca în această săptămână să se lămurească dacă se poate continua lucrarea pe contractul existent, evident cu respectare legii, nu cu executarea unor lucruri care nu sunt permise de lege întru-un contract pentru că nu au fost la licitaţie şi dacă cumva nu pot continua lucrările, trebuie reziliat contractul şi făcută o nouă licitaţie.


Blocare nu este nici într-un caz, întârziere poate, e un proiect pe venituri proprii care valorează 100 de milioane de lei. Am primit de la guvernul PSD cinci milioane de lei, asta e tot ce a primit Timişoara, drept umare, timişorenii vor avea grijă să susţină acest partid care şi-a bătut joc de oraşul acesta de la Revoluţie non-stop, atât prin reprezentanţii săi la nivel naţional cât şi prin cei de la nivel local. Nici cei de la nivel local, chiar dacă au avut poziţii la nivel naţional, ba chiar dimpotrivă eu cred că au pus şi umărul să boicoteze anumite proiecte”.

Trebuie spus că firma Prompt este deţinută de un cunoscut om de afaceri liberal. Iniţiatorul proiectului care prevedea construcţia unei noi aripi la Spitalul de Copii, deputatul PSD Sorin Grindeanu, a explicat pentru PRESSALERT. ro faptul că „de la guvern nu au venit cinci milioane de lei, ci 15, doar că nu toţi au fost cheltuiţi. În anul 2013 atrăgeam atenţia asupra faptului că elaborarea proiectului durează exagerat de mult, acesta fiind şi motivul pentru care nu au fost cheltuite cele cinci milioane alocate atunci. Atenţionam că nu se proiectează Pentagonul, iar domnul primar ne răspundea că nu ne pricepem. Acum se vede că am avut dreptate şi că proiectul nu ar fi trebuit să fie executat de o firmă liberală. Oricum, în 2014 şi 2015 au fost alocate câte cinci milioane de lei, iar la finalul anului 2015 secretarul de stat Dorel Săndesc a dorit să aloce fonduri suplimentare însă managerul Spitalului de Copii, Ovidiu Adam, a refuzat, pe motiv că nici banii alocaţi nu pot fi cheltuiţi. Observ însă că domnul primar se pricepe la a arunca vina pe PSD pentru orice proiect care eşuează în Timişoara, probabil că noi suntem de vină că firma condusă de un liberal a intrat în faliment”.

1 COMENTARIU

  1. Ceea ce ați uitat să spuneți este faptul că PROMT S.A. este în insolvență, nimic nou în Timișoara…furnizori ne plătiți, datorii la bugetele consolidate ale statului, același mecanism ca și la CONFORT S.A., SAIFTIM S.A., ROMPREST S.A., titulare ale celor mai mari contracte ale PMT!
    În altă ordine de idei, care a fost termenul contractat pentru terminarea lucrărilor?
    Cine a făcut proiectarea? Cine a verificat proiectul? Cine a verificat ofertele? Cine va suporta diferențele de cantități sau categorii de lucrări, dacă au fost omise cu adevărat? Oare aceste „scăpări” nu s-au făcut intenționat pentru a favoriza PROMT S.A. la licitație?
    Multe întrebări care vor rămâne probabil fără răspuns și vor burdușii buzunarele „prietenilor”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.