Managerul Spitalului Municipal Timișoara s-a lăudat la PRESSALERT LIVE: „Avem foarte puține...

Managerul Spitalului Municipal Timișoara s-a lăudat la PRESSALERT LIVE: „Avem foarte puține cereri de rambursare”. Care este bugetul lunar al unității medicale VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

octavian mazilu

Șantier în centrul Timișoarei, în această perioadă. Asta pentru că Unitatea de Primiri Urgențe de la spitalul municipal, care-și desfășura activitatea într-un spațiu prea mic, este extinsă. Octavian Mazilu, managerul unității medicale, a explicat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că la final UPU va avea un spațiu adecvat, cu 17 paturi. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de aproape 900.000 de euro.

Octavian Mazilu atrage atenția că datorită faptului că spitalul este unul pavilionar, multe clădiri sunt vechi, astfel că este nevoie să se investească în infrastructura spitalului și în îmbunătățirea condițiilor hoteliere.


Tocmai de aceea, sprijinul societății civile, care s-a implicat recent în modernizarea unui salon, dar și a holului unei secții, este bine primit, consideră managerul Spitalului Municipal Timișoara.

„Dacă nu ai condiții, nu ești atractiv pentru personalul medical. Noul UPU a creat oportunitatea de a fi atractivi, recent am ocupat patru posturi de medici specialiști. Nu stăm rău cu personalul pe nicio secție”, a explicat Octavian Mazilu. Potrivit managerului unității medicale, de ani de zile, bolnavii care ajung să fie internați nu sunt puși să cumpere cu bani din propriul buzunar medicamentele și materialele necesare.

„Foarte puține lucruri sunt achiziționate de pacienții internați. Se ajunge în astfel de situații doar atunci când comenzile pe care le facem nu sunt onorate. Avem foarte puține cereri de rambursare, 10-12 pe tot anul trecut, la Spitalul Municipal Timișoara. Dar nu numărul e important, ci suma, care e relativ mică, chiar foarte mică. Nu am avut niciodată la spitalul municipal această problemă”, a precizat Octavian Mazilu la PRESSALERT LIVE.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Timișoara, bugetul lunar al unității medicale, alocat de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș, este de aproximativ șapte milioane de lei, motiv pentru care spitalul funcționează „bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.