Maraton cinematografic la Timișoara. Unde va avea loc evenimentul

Maraton cinematografic la Timișoara. Unde va avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

3. festival cinecultura

Aula Magna a Universităţii de Vest va găzdui între 14 şi 19 martie cea de-a şaptea ediţie a festivalului internaţional de film „Cinecultura”, organizat de lectorii de limbi străine, studenţi şi voluntari, Institutul Francez fiind partener al evenimentului. La actuala ediţie pot fi văzute filme din Franţa, Italia, Germania, Serbia, Portugalia, Austria, Canada, Spania, Angola sau Armenia iar în deschiderea festivalului va rula, potrivit tradiţiei, un lungmetraj românesc. Pentru actuala ediţie, a fost selectat filmul recompensat deja cu mai multe premii internaţionale „Pescuit sportiv”, în regia lui Adrian Sitaru, care va fi proiectat în 14 martie, de la ora 19,00. Filmul italian „Maraviglioso Boccaccio”, inspirat din povestirile scriitorului italian din anii în care epidemia de ciumă pusese stăpânire pe Florenţa, este programat marţi, la ora 17,30, iar la ora 20,00, producţia germană „Who am I – Kein System ist sicher”, deţinător a două premii şi nominalizat la Premiul German pentru Film.


De la aceleaşi ore, miercuri vor fi proiectate filmele „Italiani d’Eritrea – Una storia d’amore lunga cent’anni”, la care care va fi prezent şi regizorul Gianpaolo Montesanto, şi remarcabila comedie franceză în regia lui Philippe de Chauveron „Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?”, joi vor putea fi vizionate filmele „Mrtav ’ladan (Serbia, comedie) şi drama recompensată la numeroase festivaluri, „Sangue do meu sangue” (Portugalia) iar vineri, coproducţia „Das weiße Band – eine deutsche Kindergeschichte” şi tragi-comedia fantastică a regizorului Ryan McKenna, „Le coeur de madame Sabali”, care marchează debutul canadian la festivalul „Cinecultura”.

Festivalul se va închide sâmbătă, 19 martie, cu un maraton cinematografic: filmele „La Herida” (Spania) – drama unei femei cu tulburări de personalitate – programat la ora 15,30, „Tango negro: as raizes africanas do Tango” (Angola) care scoate în evidenţă contribuţia pe care culturile africane au adus-o la naşterea acestui gen muzical, tangoul fiind o expresie a vieţii sclavilor negri, în special din Congo, duşi în America Latină, şi „Half Moon Bay” (Armenia), o dramă de familie inspirată din romanele lui William Saroyan şi premiată, printre altele, pentru cel mai bun debut. Filmele sunt subtitrate în limba română sau în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.